Bug 120660

Summary: cryptoloop: losetup and mount do not work with 2.6 crypto API
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Stephan <s.winter>
Component: util-linuxAssignee: Elliot Lee <sopwith>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: rawhide   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2006-02-21 19:02:33 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Stephan 2004-04-12 19:10:23 UTC
Description of problem:

losetup -e aes /dev/loop0 /dev/hdxx 
fails with 
INVALID ARGUMENT

Additional Info:

the Cryptoloop-HOWTO says that there are two patches needed. 
http://www.tldp.org/HOWTO/Cryptoloop-HOWTO/userspace-tools.html

Comment 1 Stefano Bagnara 2004-04-14 17:59:19 UTC
this work for me.
Try "modprobe cryptoloop" and "modprobe aes" first.

I'm using test2 with default (not up2dated) packages (kernel
2.6.3-2.1.253.2.1smp )

Stefano

Comment 2 Elliot Lee 2004-05-13 19:29:36 UTC
This is a dupe of a bug I can't remember right now.

Comment 3 Hermann Schichl 2004-05-21 22:26:40 UTC
I have an SRPM file (for Fedora Core 2) containing the proper patches.
However, I cannot upload it due to size limitations on attachments. If
somebody wants to get it, please send mail.

Comment 4 Elliot Lee 2004-05-24 19:01:28 UTC
Please upload the patches themselves to bugzilla.

*** This bug has been marked as a duplicate of 124128 ***

Comment 5 Red Hat Bugzilla 2006-02-21 19:02:33 UTC
Changed to 'CLOSED' state since 'RESOLVED' has been deprecated.