Bug 137261

Summary: Evolution fails to prompt for new POP server password
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Phil Schaffner <philip.r.schaffner>
Component: evolutionAssignee: Dave Malcolm <dmalcolm>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 3CC: byte
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: 2.0.4-4 Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2005-09-19 13:05:25 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Phil Schaffner 2004-10-27 01:06:37 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.3)
Gecko/20040922

Description of problem:
When using "Remember password" setting and password is changed on pop
server, evolution returns immediately with no error message or
indication of authentication failure.

Version-Release number of selected component (if applicable):
evolution-2.0.2-1

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Change password on pop server
2. Check mail with evolution
3.
    

Actual Results:  Fails to fetch new mail, indicate error, or prompt
for new password.

Expected Results:  Should prompt for new pop server password.


Additional info:

Work-around is to delete the line for the server in
~/.gnome2_private/Evolution

Comment 1 Colin Charles 2004-11-08 01:33:13 UTC
It does give an error message, but nothing along the lines of "your
password is wrong". It just says the operation is currently in
progress, which doesn't tell me its a bad password

This bug is present in FC3

Comment 2 Phil Schaffner 2004-11-10 15:35:57 UTC
I get no error message.  Progress window pops up like it is checking
mail, successfully checks another server, but returns immediately for
the one with the changed password.  Now running evolution-2.0.2-3


Comment 3 Dave Malcolm 2005-08-23 01:18:50 UTC
I'm sorry that this bug has gone for so long without activity.

Are you still experiencing this problem?  Have you tried more recent versions of
Evolution?

Comment 4 Colin Charles 2005-08-23 07:32:02 UTC
Looks fixed in FC-4:

Unable to connect to POP server my.mail.server.
Error sending password: -ERR Login failed.

Please enter the POP password for byte on host my.mail.server

Enter the new password, and alls well. Toggle for Remember this password is also
present. Kudos.

I'll wait for OR to report back, before closing it out

Comment 5 Phil Schaffner 2005-09-19 13:05:25 UTC
Sorry to be slow getting back.  Still playing catchup after summer vacation and
other absences.  I'll be happy if this makes it into RHEL4.  It does now work on
a custom rebuild of FC3 2.0.4 on the RHEL4-rebuild I'm currently running (after
jumping off the Fedora ship due to the rapid pace of change) so changing to
RESOLVED/CURRENTRELEASE.