Bug 139669

Summary: Enabling alsa stops machine booting
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Nigel Horne <njh>
Component: alsa-utilsAssignee: Bill Nottingham <notting>
Status: CLOSED NOTABUG QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 3CC: rvokal
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i686   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2004-11-17 21:04:41 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Nigel Horne 2004-11-17 11:34:38 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-GB; rv:1.7.3)
Gecko/20041020

Description of problem:
If alsa is enabled, the machine fails to boot - hanging at:

Starting sequencer driver: snd-seq-oss

Version-Release number of selected component (if applicable):
alsa-driver-1.0.4-0.fdr.2.1
alsa-utils-1.0.6-3
alsa-lib-devel-1.0.6-3
alsa-lib-1.0.6-3

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. chkconfig alsasound on
2. reboot
3.
    

Actual Results:  Stops at snd-seq-oss

Additional info:

I have two sound devices, the on board intel and a creative audigy
card which everthing is plugged into. Maybe Linux gets confused with
two sound devices?

Comment 1 Bill Nottingham 2004-11-17 21:04:41 UTC
We don't ship a alsasound script; you may want to check with where you
got that from.