Bug 416481

Summary: totem reduces saturation on every start
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Christof Damian <christof>
Component: totemAssignee: Bastien Nocera <bnocera>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance <extras-qa>
Severity: low Docs Contact:
Priority: low    
Version: 8   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Fedora 9 Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2008-06-10 08:41:47 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Attachments:
Description Flags
xvinfo before running totem
none
xvinfo after running totem none

Description Christof Damian 2007-12-08 11:17:47 UTC
Description of problem:
This a bit strange. Since I upgraded to fedora 8, totem reduces the value of saturation every time it is 
started. I reset it again in the preferences, but this happens every time. It doesn't happen if I leave 
totem running and play multiple videos. 

Version-Release number of selected component (if applicable):
- Fedora 8
- totem-2.20.1-1.fc8

How reproducible:
on my machine every time

Steps to Reproduce:
1. reset saturation
2. stop totem
3. start totem
4. check saturation
  
Actual results:
looses saturation

Expected results:
preferences stays the same on every start

Additional info:
This might be just happening on my machine, but I post it anyway to see if anyone has seen the same 
problem

Comment 1 Bastien Nocera 2008-04-01 15:01:52 UTC
Could you please post the output of xvinfo before and after running totem, when
you see that problem?

Comment 2 Christof Damian 2008-04-09 18:07:59 UTC
Created attachment 301866 [details]
xvinfo before running totem

Comment 3 Christof Damian 2008-04-09 18:08:33 UTC
Created attachment 301867 [details]
xvinfo after running totem

Comment 4 Christof Damian 2008-04-09 18:12:36 UTC
I have attached the two outputs of 

xvinfo > xvinfo.before; totem; xvinfo > xvinfo.after

in totem I just pressed 'q'

the difference is this:

       "XV_BRIGHTNESS" (range -64 to 63)
               client settable attribute
-              client gettable attribute (current value is 0)
+              client gettable attribute (current value is -1)
       "XV_SATURATION" (range 0 to 31)
               client settable attribute
-              client gettable attribute (current value is 14)
+              client gettable attribute (current value is 12)

after another run I get this:

       "XV_BRIGHTNESS" (range -64 to 63)
               client settable attribute
-              client gettable attribute (current value is -1)
+              client gettable attribute (current value is -2)
       "XV_SATURATION" (range 0 to 31)
               client settable attribute
-              client gettable attribute (current value is 12)
+              client gettable attribute (current value is 10)





Comment 5 Christof Damian 2008-06-10 08:41:47 UTC
I have upgraded to Fedora 9 now (complete reinstall). This made the problem go
away. 

As this probably is not going to be fixed now that I won't be able to reproduce
it I am going to close the bug.

Comment 6 Christof Damian 2008-08-30 18:21:41 UTC
I would like to reopen this bug again. I see the same problem now with fedora 9. It is not just with totem, also with mplayer and xine.