Bug 1098603

Summary: [RFE][webadmin] - GuideMe can't activate hosts
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager Reporter: Pavel Stehlik <pstehlik>
Component: RFEsAssignee: Ravi Nori <rnori>
Status: CLOSED ERRATA QA Contact: Pavol Brilla <pbrilla>
Severity: high Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 3.4.0CC: gklein, iheim, lpeer, oourfali, rbalakri, sherold, yeylon, ykaul
Target Milestone: ovirt-3.6.0-rcKeywords: FutureFeature, Improvement, UserExperience
Target Release: 3.6.0Flags: sherold: Triaged+
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Enhancement
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2016-03-09 20:45:34 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: Infra RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 1099562    

Description Pavel Stehlik 2014-05-16 16:05:39 UTC
Description of problem:
 This request comes from general usability team http://etherpad.corp.redhat.com/uxd-rhci-bugs-to-file 
line ~270
 We need to exit the Guide Me dialog to activate the host to the Data Center. The next step is to go back to the tab and dialog that we just left.

Proposal: add check-box (or button) for activation directly from GuideMe dialog (selecting hosts).

Version-Release number of selected component (if applicable):
av9.1

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. have 2 clusters & host in maintenance
2. go to Datacenters tab & click GuideMe button
3. create new DC & try to select host which is in maintenance

Actual results:


Expected results:


Additional info:

Comment 1 Einav Cohen 2014-05-19 17:58:04 UTC
ideally, we should do the following:

add a "activate Hosts" check-box in the 'Select Hosts' dialog (checked by default) and simply activate the Hosts in addition to adding them to the relevant Cluster/DC. 

once clicking "OK" in the "activate Hosts" dialog, the dialog is displayed with a "loading/processing" spinner animation for 5 seconds, and then:
[if (at least) one of the selected Hosts is Up] - the 'Guide Me' dialog re-appears with the relevant following actions (buttons) available (enabled), e.g. 'Configure Storage".
[if none of the selected Hosts is Up] - the 'Guide Me' dialog re-appears, but with a pop-up that says something like "activating the Hosts may take a while, please close the 'Guide Me' window and track the Hosts activation via the Events tab or the Hosts tab". 

If the above cannot be done, we will have to wait with this problem until a overhaul improvement for the Guide Me mechanism will be designed

Comment 2 Pavol Brilla 2016-01-08 13:16:07 UTC
verified on: 3.6.2-0.1.el6 RHEVM


DC -> GuideMe - > Select host -> Select Cluster form dropdown menu & checkbox host 


Host is activated for Cluster

Comment 4 errata-xmlrpc 2016-03-09 20:45:34 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHEA-2016-0376.html