Bug 1119642

Summary: [WGT] OVirtGuestService is not installed on w2k8r2
Product: [Retired] oVirt Reporter: Jiri Belka <jbelka>
Component: ovirt-windows-guest-toolsAssignee: Lev Veyde <lveyde>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact: Jiri Belka <jbelka>
Severity: urgent Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 3.5CC: sbonazzo
Target Milestone: ---   
Target Release: 3.5.0   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard: integration
Fixed In Version: ovirt-guest-tools-3.5_5.iso Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2014-10-17 12:32:26 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 1105624    

Description Jiri Belka 2014-07-15 08:11:00 UTC
Description of problem:

after installing WGT 3.5.2, I discovered there's no oVirt guest service installed. eventlog shows:

~~~
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
  <Provider Name="SideBySide" /> 
  <EventID Qualifiers="49409">33</EventID> 
  <Level>2</Level> 
  <Task>0</Task> 
  <Keywords>0x80000000000000</Keywords> 
  <TimeCreated SystemTime="2014-07-15T05:45:43.000000000Z" /> 
  <EventRecordID>346</EventRecordID> 
  <Channel>Application</Channel> 
  <Computer>jb-w2k8r2</Computer> 
  <Security /> 
  </System>
- <EventData>
  <Data>Microsoft.VC90.CRT,processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.21022.8"</Data> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data>C:\Program Files (x86)\oVirt Guest Tools\OVirtGuestService.exe</Data> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  </EventData>
  </Event>

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
  <Provider Name="SideBySide" /> 
  <EventID Qualifiers="49409">33</EventID> 
  <Level>2</Level> 
  <Task>0</Task> 
  <Keywords>0x80000000000000</Keywords> 
  <TimeCreated SystemTime="2014-07-15T05:43:45.000000000Z" /> 
  <EventRecordID>343</EventRecordID> 
  <Channel>Application</Channel> 
  <Computer>jb-w2k8r2</Computer> 
  <Security /> 
  </System>
- <EventData>
  <Data>Microsoft.VC90.CRT,processorArchitecture="x86",publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b",type="win32",version="9.0.21022.8"</Data> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data>C:\Program Files (x86)\oVirt Guest Tools\OVirtGuestService.exe</Data> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  <Data /> 
  </EventData>
  </Event>
~~~

Version-Release number of selected component (if applicable):
3.5.2

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. install wgt 3.5.2 on w2k8r2
2.
3.

Actual results:
ovirt guest service not installed correctly

Expected results:
should work

Additional info:

Comment 1 Jiri Belka 2014-07-24 11:23:32 UTC
ok, ovirt-guest-tools-3.5.5.iso

Comment 2 Sandro Bonazzola 2014-10-17 12:32:26 UTC
oVirt 3.5 has been released and should include the fix for this issue.