Bug 1120718

Summary: Migration: Something broken with video
Product: Red Hat Enterprise Linux 7 Reporter: Dr. David Alan Gilbert <dgilbert>
Component: qemu-kvm-rhevAssignee: Dr. David Alan Gilbert <dgilbert>
Status: CLOSED ERRATA QA Contact: Virtualization Bugs <virt-bugs>
Severity: unspecified Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 7.1CC: dgilbert, hhuang, huding, jasowang, juzhang, knoel, kraxel, mazhang, michen, qzhang, shuang, virt-maint, xfu
Target Milestone: rcFlags: huding: needinfo-
Target Release: ---   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: qemu 2.1 Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2015-03-05 09:48:21 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 1118665    
Attachments:
Description Flags
screenshot before migration
none
screenshot after migration none

Description Dr. David Alan Gilbert 2014-07-17 14:43:58 UTC
Description of problem:
2.1 is having some problems with video:
  1) QXL kernel is hanging in migrate (not getting any more qxl interrupts in the guest)
  2) plain 2.1 is seeing other video issues during migrate (X crash?)

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

Actual results:


Expected results:


Additional info:

Comment 3 Gerd Hoffmann 2014-07-22 08:46:22 UTC
very likely fixed by http://patchwork.ozlabs.org/patch/372114/

Comment 4 Gerd Hoffmann 2014-07-22 13:49:02 UTC
upstream commit 6886867e9880830d735d8ae6f6cc63ed9eb2be0c

Comment 5 Dr. David Alan Gilbert 2014-07-31 09:58:23 UTC
This is getting me part way; one hop of migration is now looking like it's working but migrating from qemu 2.1.x is failing in the same way.

Comment 6 Dr. David Alan Gilbert 2014-07-31 19:08:04 UTC
Thanks to Jason for suggesting kernel_irqchip=off

-machine pc-i440fx-rhel7.0.0,accel=kvm,usb=off,kernel_irqchip=off 

that's letting me bounce backwards and forwards between the 7.1.x world.

Dave

Comment 7 Dr. David Alan Gilbert 2014-08-04 17:36:04 UTC
the 2.1.0 (i.e. the real one after the rebase from the release, not the -rc's)
seems to work without the kernel_irqchip=off for 7.1<->7.1.
(7.0->7.1 is hitting other issues)

Comment 12 huiqingding 2014-08-13 07:00:50 UTC
Created attachment 926287 [details]
screenshot before migration

Comment 13 huiqingding 2014-08-13 07:01:28 UTC
Created attachment 926288 [details]
screenshot after migration

Comment 23 errata-xmlrpc 2015-03-05 09:48:21 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2015-0624.html