Bug 1127876

Summary: Platform process service CPU Percentage metric returns values that are inconsistent with actual CPU load measurements
Product: [JBoss] JBoss Operations Network Reporter: John Mazzitelli <mazz>
Component: Plugin -- OtherAssignee: Michael Burman <miburman>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact: Mike Foley <mfoley>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: JON 3.2CC: jshaughn, loleary, mfoley, myarboro, tsegismo
Target Milestone: ER01Keywords: Triaged
Target Release: JON 3.3.0Flags: jmorgan: needinfo? (mfoley)
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
When the process being monitored was no longer present, or the piql or pid file properties or values were changed, the native library the Platform Management plug-in used to retrieve CPU usage information returned unpredictable values. Improvements to the Platform Management plug-in better handle instances where a process is removed. ProcessComponent no longer adds data to the measurement report if the ProcessInfo instance shows that the process is down.
Story Points: ---
Clone Of: 1091134 Environment:
Last Closed: 2014-12-11 14:02:05 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Bug Depends On: 1091134, 1109439, 1127875    
Bug Blocks:    

Comment 1 Jay Shaughnessy 2014-08-08 21:28:26 UTC
Micke, please cherry-pick to release/jon3.3.x as well. Thanks.

Comment 2 Jay Shaughnessy 2014-08-11 13:12:09 UTC
Ignore Comment 1, that was intended for a different bug.

Comment 3 Thomas Segismont 2014-08-19 10:13:22 UTC
Moving to MODIFIED as the fix is the same as for Bug 1109439

See https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1109439#c2

Comment 4 Thomas Segismont 2014-08-19 10:17:00 UTC
(In reply to Thomas Segismont from comment #3)
> Moving to MODIFIED as the fix is the same as for Bug 1109439
> 
> See https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1109439#c2

Sorry, wrong references. Actually, the fix is the same as for Bug 1127875

See https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1127875#c1

Comment 5 Jay Shaughnessy 2014-08-26 22:11:25 UTC
In that case I think we can move to ON_QA, because the other BZ is ON_QA.