Bug 116656

Summary: modprobe fails if module is already loaded
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Alexandre Oliva <oliva>
Component: modutilsAssignee: Bill Nottingham <notting>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact: Brian Brock <bbrock>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: rawhideCC: rvokal
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2004-02-24 20:32:22 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 116659    

Description Alexandre Oliva 2004-02-24 08:39:05 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040217

Description of problem:
modprobe loaded_module used to succeed; not it fails printing an error
message.

The failure causes several start scripts to fail.

Could we perhaps restore the original behavior, introducing a
command-line option to get it to return a failure status if the module
is already loaded?

Version-Release number of selected component (if applicable):
modutils-2.4.26-5

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.modprobe any_loaded_module

Actual Results:  FATAL: Module sbp2 already in kernel.


Expected Results:  Success

Additional info:

Comment 1 Bill Nottingham 2004-02-24 17:15:27 UTC
Please try 2.4.26-6; there was a fairly large module-init-tools update
there.

Comment 2 Alexandre Oliva 2004-02-24 20:00:22 UTC
It's fixed in today's rawhide, thanks.  I should have waited one day
longer to file it ;-)