Bug 119527

Summary: K Menu tends to hang
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Benjamin Thompson <bt3819>
Component: kdebaseAssignee: Ngo Than <than>
Status: CLOSED WORKSFORME QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: rawhideCC: gajownik
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i686   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2004-11-15 16:35:14 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Benjamin Thompson 2004-03-31 02:53:12 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040312

Description of problem:
When using KDE, there is often a long wait involved in getting the K
menu or any of its sub-menus to appear. Then, once appearing, the menu
can take a lot of time disappearing when clicking off of its field.
This doesn't happen for me in GNOME. Sometimes, hitting the ALT key or
ALT-TABing my way to an app causes the menu to finally disappear. When
it isn't exhibiting this behavior, the menu system behaves very
slowly. At worst, this is a usability issue where something somewhere
needs to get optimized a little.

How reproducible:
Sometimes

Steps to Reproduce:
1. Clicking on the K Menu
2. Try to navigate to a sub-menu or try to click off of the menu's
field to get rid of the menu.
3. Wait!
    
Actual Results:  The menu will frequently hang, or the system itself
will hang until the menu appears--sometimes until ALT or ALT-TAB is
pressed. Mouse movement is still possible.

Expected Results:  Swift appearance/disappearance of the menu.

Apologies if this bug isn't a kdebase bug, but it occurs only in KDE
and  with high frequency. I am uncertain what else this might be
symptomatic of.

Comment 1 Riku Seppala 2004-04-18 17:30:42 UTC
Same thing here, but I'm using fedora core 1. The problem first
appeared when I updated to kde 3.2.1

Comment 2 Ngo Than 2004-11-15 16:35:14 UTC
sorry, it cannot reproduce this problem with FC3. it works for me.
Benjamin, could you please verify it with FC3? Thanks