Bug 176836

Summary: udevd calls nss_ldap on startup, long timeout results
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Horst H. von Brand <vonbrand>
Component: udevAssignee: Harald Hoyer <harald>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: rawhideCC: redhat
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: x86_64   
OS: Linux   
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2006-01-11 04:45:03 EST Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Horst H. von Brand 2006-01-03 10:52:22 EST
Description of problem:
When booting, udevd calls nss_ldap (long before the network is set up), and gets
a series of tiemeouts for LDAP not being there, finally giving up after some 2

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:
Each boot

Steps to Reproduce:
1. boot
Actual results:
Complaints, LDAP timeouts (1, 2, 4, 8, 16, 32, 64 seconds) before boot continues

Expected results:
No delay

Additional info:
My i686 notebook doesn't show this (but is not configured to use LDAP either).
Comment 1 W. Michael Petullo 2006-01-03 15:13:57 EST
I have this same problem.  I am using udev-078-3 and have my computer configured
to use LDAP for NSS requests.  Udev is started by rc.sysinit well before the
network is brought up, therefore the LDAP server is not available.  The error
message is:

udev[399]: nss_ldap: reconnecting to LDAP server (sleeping X seconds)...
Comment 2 W. Michael Petullo 2006-01-03 15:19:42 EST
This is a duplicate of bug #176605.
Comment 3 Harald Hoyer 2006-01-11 04:45:03 EST

*** This bug has been marked as a duplicate of 169725 ***