Bug 182671

Summary: udev-071-0.FC4.3 breaks mounting USB Flash drives
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Kevin DeKorte <kdekorte>
Component: udevAssignee: Harald Hoyer <harald>
Status: CLOSED NOTABUG QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 4   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2006-04-28 05:37:02 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:

Description Kevin DeKorte 2006-02-23 17:17:06 EST
Description of problem:

Upgraded from udev-071-0.FC4.2 to udev-071-0.FC4.3 and when I insert my flash
drive it is no longer mounted on the desktop

/media/usbdisk mount point is created, but device is not mounted

kernel is 2.6.15-1.1831_FC4

This also happened when udev 071 was first released with an old kernel


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:

Feb 23 15:10:56 localhost kernel: usb 3-2: new full speed USB device using
uhci_hcd and address 6
Feb 23 15:10:57 localhost kernel: scsi1 : SCSI emulation for USB Mass Storage
devices
Feb 23 15:11:02 localhost kernel:   Vendor: USB       Model: STORAGE          
Rev: 1.1
Feb 23 15:11:02 localhost kernel:   Type:   Direct-Access                     
ANSI SCSI revision: 02
Feb 23 15:11:02 localhost kernel: SCSI device sda: 64000 512-byte hdwr sectors
(33 MB)
Feb 23 15:11:02 localhost kernel: sda: Write Protect is off
Feb 23 15:11:02 localhost kernel: sda: assuming drive cache: write through
Feb 23 15:11:02 localhost kernel: SCSI device sda: 64000 512-byte hdwr sectors
(33 MB)
Feb 23 15:11:02 localhost kernel: sda: Write Protect is off
Feb 23 15:11:02 localhost kernel: sda: assuming drive cache: write through
Feb 23 15:11:02 localhost kernel:  sda: sda1
Feb 23 15:11:02 localhost kernel: sd 1:0:0:0: Attached scsi removable disk sda
Feb 23 15:11:02 localhost scsi.agent[4599]: disk at
/devices/pci0000:00/0000:00:1d.1/usb3/3-2/3-2:1.0/host1/target1:0:0/1:0:0:0
Feb 23 15:11:03 localhost fstab-sync[4638]: added mount point /media/usbdisk for
/dev/sda1
Feb 23 15:11:38 localhost kernel: usb 3-2: USB disconnect, address 6
Feb 23 15:11:38 localhost fstab-sync[4664]: removed mount point /media/usbdisk
for /dev/sda1
Comment 1 Kevin DeKorte 2006-02-23 18:57:04 EST
I rebuilt udev from srpm on my system and did a force install and rebooted... It
seems to work just fine now...

Only thing I can think of that might cause the problem is that I have dbus 0.50
installed and fc4 ships with dbus 0.33... Maybe something is odd there.

Anyway it works now