Bug 237782

Summary: Wrong init script
Product: Red Hat Enterprise Linux 5 Reporter: Michal Marciniszyn <mmarcini>
Component: atAssignee: Marcela Mašláňová <mmaslano>
Status: CLOSED NEXTRELEASE QA Contact:
Severity: low Docs Contact:
Priority: low    
Version: 5.0CC: tvujec
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2009-02-26 14:16:44 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 237789, 237783, 237784    

Description Michal Marciniszyn 2007-04-25 13:21:53 UTC
Description of problem:
The script ends with error code 0 even if the daemon is not run. It also does
not correctly invoke the status command. Problem is in following part:
test -x /usr/sbin/atd || exit 0

There are also several errors in return codes.

Version-Release number of selected component (if applicable):
all

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1. Remove executable permissions from binary
2. service atd start/service atd status
3.
  
Actual results:
exit code 0/exit code 0

Expected results:
non-zero exit code defined in our guidelines/current status of the service

Additional info:
When fixing this bug, please obbey our init script guidelines and be sure that
status command is run correctly.
Our guidelines are on following two pages:
http://intranet.corp.redhat.com/ic/intranet/InitscriptsSpec.html
http://intranet.corp.redhat.com/ic/intranet/InitscriptGuidelines.html

For an example of the script that returns the error codes correctly and always
runs status see:
http://devserv.devel.redhat.com/~mmarcini/amd

Comment 1 Marcela Mašláňová 2009-02-26 14:16:44 UTC
This won't be fixed in existing releases.