Bug 248822

Summary: ADSL does not work in dom0
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Arik Raffael Funke <arik>
Component: xenAssignee: Rik van Riel <riel>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance <extras-qa>
Severity: high Docs Contact:
Priority: low    
Version: 7CC: arik, xen-maint
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i686   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2007-07-18 19:46:25 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Arik Raffael Funke 2007-07-18 19:45:05 EDT
Description of problem:
Adsl connection that works flawlessly on a system started with a non-xen kernel 
ceases to work when system is started with xen-kernel as dom0. The system is 
CLEAN and there are NO configuration/environment changes between the two 
situations EXCEPT the choice of the kernel during grub-stage.

Steps to Reproduce:
1. Clean install of Fedora 7 with virtualisation option
2. Start with non-xen kernel and setup adsl (i.e. connect to a adsl modem via a 
network card). This works flawlessly.
3. Restart with xen-kernel into dom0
4. Retry to connect with adsl: impossible


Demonstration:

In non-xen kernel: (adsl works)
===============================
[root@gaia ~]# pppoe -I eth0 -A
Access-Concentrator: ULMC03-10k
Got a cookie: ea 64 c2 d8 c9 f6 70 96 72 27 c2 72 eb 23 fb 1d
AC-Ethernet-Address: 00:19:e8:6e:70:31
--------------------------------------------------
[root@gaia ~]#


In xen-kernel, dom0: (adsl does not work)
=========================================
[root@gaia ~]# pppoe -I eth0 -A
pppoe: Timeout waiting for PADO packets
[root@gaia ~]# 



In /var/messages it says (in dom0 where adsl connection fails):

Jul 17 00:08:21 gaia pppd[3494]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Jul 17 00:08:21 gaia pppd[3494]: Using interface ppp0
Jul 17 00:08:21 gaia pppd[3494]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/1
Jul 17 00:08:52 gaia pppd[3494]: LCP: timeout sending Config-Requests
Jul 17 00:08:52 gaia pppd[3494]: Connection terminated.
Jul 17 00:08:52 gaia pppd[3494]: Modem hangup
Jul 17 00:08:56 gaia pppoe[3495]: Timeout waiting for PADO packets
Jul 17 00:08:56 gaia pppd[3494]: Exit.
Jul 17 00:08:56 gaia pppoe-connect: PPPoE connection lost; attempting re-
connection.
Jul 17 00:09:01 gaia pppd[3569]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Jul 17 00:09:01 gaia pppd[3569]: Using interface ppp0
Jul 17 00:09:01 gaia pppd[3569]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/1
Jul 17 00:09:32 gaia pppd[3569]: LCP: timeout sending Config-Requests
Jul 17 00:09:32 gaia pppd[3569]: Connection terminated.
Jul 17 00:09:32 gaia pppd[3569]: Modem hangup
Jul 17 00:09:36 gaia pppoe[3570]: Timeout waiting for PADO packets
Jul 17 00:09:36 gaia pppd[3569]: Exit.
Comment 1 Arik Raffael Funke 2007-07-18 19:46:25 EDT

*** This bug has been marked as a duplicate of 248821 ***