Bug 47039

Summary: HTTP TUI install isn't prepending / to "Red Hat directory"
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Brent Nordquist <b-nordquist>
Component: anacondaAssignee: Matt Wilson <msw>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact: Brock Organ <borgan>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 7.3   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2001-07-02 20:23:58 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Brent Nordquist 2001-07-02 19:01:05 UTC
Description of Problem:
When doing HTTP TUI install of Fairfax beta1, got an error retrieving
stage1 because the HTTP request didn't have a leading / on the URI.  Adding
"/" to the front of the TUI field fixes it.  There is also a typo on one of
the HTTP TUI dialogs.

How Reproducible:
Consistently.

Steps to Reproduce:
1. Answer questions about language and keyboard type.
2. For [Installation Method] dialog, choose HTTP.
3. For [Configure TCP/IP] dialog, choose:
   [ ] Use dynamic...
       IP address:            172.18.34.16
       Netmask:               255.255.192.0
       Default gateway (IP):  172.18.1.15
       Primary nameserver:    172.18.14.1
4. For [HTTP Setup] dialog, choose:
   Web site name:      172.18.1.28
   Red Hat directory:  fairfax/beta1/i386

Actual Results:
Received dialog [Error] with text:
Failed to retrieve fairfax/beta1/i386/RedHat/base/netstg1.img: Bad FTP
server response.
(a) Note the error says "FTP", should be "HTTP".
(b) Inspecting the Apache access_log finds:
Invalid URI in request GET fairfax/beta1/i386/RedHat/base/netstg1.img HTTP/1.1
(note no leading slash on the path)

Expected Results:
can be had by changing "Red Hat directory" to "/fairfax/beta1/i386" but
many people will probably trip over this.

Comment 1 Matt Wilson 2001-07-02 20:23:54 UTC
should be fixed in CVS, needs testing.
47039