Bug 482812

Summary: RFE: yum --disablerepo='*' install '*' ... outputs all pkgs on machine
Product: Red Hat Enterprise Linux 5 Reporter: Martin Poole <mpoole>
Component: yumAssignee: James Antill <james.antill>
Status: CLOSED ERRATA QA Contact: BaseOS QE Security Team <qe-baseos-security>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: low    
Version: 5.3CC: bperkins, ffesti, james.antill, james.brown, jhutar, pmatilai, rlerch, tao, tla
Target Milestone: rc   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Previously, when used with the "--disablerepo='*'" option, or when available repos had no packages in them, the "yum install '*'" command produced a long warning that listed every package already on the system as being installed and not available. This warning was nonsensical and misleading because it implied that every package already on the system was available in a repository that yum could access. The code that produced this warning has been removed from yum. Now when "yum install '*'" is used under circumstances where no packages are available in any repository, yum does not produce this warning, but simply reports "Nothing to do".
Story Points: ---
Clone Of: 480402 Environment:
Last Closed: 2009-09-02 03:34:12 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Bug Depends On: 480402    
Bug Blocks:    

Description Martin Poole 2009-01-28 06:29:45 EST
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #480402 +++

Description of problem:

 This is kinda weird, if you do:

 yum --disablerepo='*' install '*' 

...then it warns about every pkg that is installed already being installed. This also happens if the only enabled repos. have zero packages in them. As soon as you have a repo. enabled with at least 1 pkg in it, install '*' does the expected thing of only warning about pkgs that match.

Version-Release number of selected component (if applicable):
3.2.*
Comment 5 Ruediger Landmann 2009-09-01 14:19:26 EDT
Release note added. If any revisions are required, please set the 
"requires_release_notes" flag to "?" and edit the "Release Notes" field accordingly.
All revisions will be proofread by the Engineering Content Services team.

New Contents:
Previously, when used with the "--disablerepo='*'"  option, or when available repos had no packages in them, the  "yum install '*'" command produced a long warning that listed every package already on the system as being installed and not available. This warning was nonsensical and misleading because it implied that every package already on the system was available in a repository that yum could access. The code that produced this warning has been removed from yum. Now when "yum install '*'" is used under circumstances where no packages are available in any repository, yum does not produce this warning, but simply reports "Nothing to do".
Comment 6 errata-xmlrpc 2009-09-02 03:34:12 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2009-1419.html