Bug 509189

Summary: "internal error" shown for a trivial user error
Product: Red Hat Enterprise Linux 5 Reporter: Paolo Bonzini <pbonzini>
Component: libvirtAssignee: Daniel Veillard <veillard>
Status: CLOSED UPSTREAM QA Contact: Virtualization Bugs <virt-bugs>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: low    
Version: 5.4CC: berrange, virt-maint, xen-maint
Target Milestone: rcKeywords: StringChange
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2009-07-07 11:55:42 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Attachments:
Description Flags
sample configuration file for the domain
none
tentative patch none

Description Paolo Bonzini 2009-07-01 13:25:19 EDT
Description of problem:
libvirtd's qemu component shows "internal error: Network 'default' not found" when a non-root user tries to start a domain with a tap network.

Version-Release number of selected component (if applicable):
0.6.3-11

How reproducible:
Running "virsh create foo.xml" to start a domain that has a tap network.

Steps to Reproduce:
1. Download the attached netkvm.xml
2. Run "virsh create netkvm.xml"
  
Actual results:
Last error message is "error: internal error Network 'default' not found"

Expected results:
The error message should not convince the user that the "default" Network will always be present.
Comment 1 Paolo Bonzini 2009-07-01 13:26:00 EDT
Created attachment 350155 [details]
sample configuration file for the domain
Comment 2 Paolo Bonzini 2009-07-01 13:27:20 EDT
Created attachment 350159 [details]
tentative patch
Comment 3 Daniel Veillard 2009-07-07 11:55:42 EDT
Applied (slightly modified) upstream,

 thanks !

Daniel