Bug 518116

Summary: Using the ixgbe driver on a Spring Fountain NIC it can't link at 1 gig
Product: Red Hat Enterprise Linux 5 Reporter: John Ronciak <john.ronciak>
Component: kernelAssignee: Andy Gospodarek <agospoda>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact: Red Hat Kernel QE team <kernel-qe>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: low    
Version: 5.4CC: agospoda, emil.s.tantilov, jane.lv, jesse.brandeburg, jvillalo, keve.a.gabbert, peterm, rpacheco
Target Milestone: rc   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2009-12-23 19:39:57 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Bug Depends On:    
Bug Blocks: 533192    

Description John Ronciak 2009-08-18 23:33:45 UTC
When using dual speed module in Spring Fountain NIC the driver will not link at GB speed.

This bug is to track the resolution of the Niantic GB link issue in the RHEL5.4 driver.

kernel: 2.6.18-162

Steps to reproduce:

1. Load the driver.
2. Connect to a GB switch.
3. Check link.

RESULT:
No link

Should link at 1 gigabit.

This isn't that critical in that there will be few people that buy a 10 gigabit NIC to link at 1 gigabit but it is a bug.  We will be pushing a fix upstream in the next few days.  We have a patch for it already and it is under test.

Comment 1 John Ronciak 2009-12-23 19:39:57 UTC
We tested the latest 5.5 kernel and this problem is resolved.  so I'm closing this bug.