Bug 528759

Summary: Attempting to start kvm guest using SDL causes SELinux denial
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Matthew Booth <mbooth>
Component: libvirtAssignee: Daniel Veillard <veillard>
Status: CLOSED WORKSFORME QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance <extras-qa>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: low    
Version: 12CC: berrange, clalance, crobinso, itamar, jforbes, markmc, veillard, virt-maint
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2010-04-15 11:40:41 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Matthew Booth 2009-10-13 11:55:28 EDT
Description of problem:
Change the <graphics/> element of a KVM guest to <graphics type='sdl'/> and attempt to start the guest. The output will be:

[root@mbooth ~]# virsh start Etch
error: Failed to start domain Etch
error: internal error unable to start guest: char device redirected to /dev/pts/2
Could not initialize SDL - exiting

This is accompanied by the following AVC:

node=mbooth.laptop type=AVC msg=audit(1255448846.318:44): avc: denied { read write } for pid=3316 comm="qemu-kvm" name="fb0" dev=tmpfs ino=917 scontext=system_u:system_r:svirt_t:s0:c324,c603 tcontext=system_u:object_r:framebuf_device_t:s0 tclass=chr_file

node=mbooth.laptop type=SYSCALL msg=audit(1255448846.318:44): arch=c000003e syscall=2 success=yes exit=0 a0=31f6e60491 a1=2 a2=0 a3=7fffa6f20140 items=0 ppid=1 pid=3316 auid=4294967295 uid=0 gid=0 euid=0 suid=0 fsuid=0 egid=0 sgid=0 fsgid=0 tty=(none) ses=4294967295 comm="qemu-kvm" exe="/usr/bin/qemu-kvm" subj=system_u:system_r:svirt_t:s0:c324,c603 key=(null) 

Version-Release number of selected component (if applicable):
libvirt-0.7.1-11.fc11.x86_64 (virt-preview in F-11)
Comment 1 Mark McLoughlin 2009-10-29 11:26:18 EDT
Does it work if you supply xauth= and display= properties?

See http://libvirt.org/formatdomain.html#elementsGraphics
Comment 2 Bug Zapper 2009-11-16 08:36:57 EST
This bug appears to have been reported against 'rawhide' during the Fedora 12 development cycle.
Changing version to '12'.

More information and reason for this action is here:
http://fedoraproject.org/wiki/BugZappers/HouseKeeping
Comment 3 Mark McLoughlin 2009-11-20 14:34:27 EST
Matt? See also bug #536693
Comment 4 Matthew Booth 2009-12-03 11:52:35 EST
I no longer get the AVC with or without xauth and display, so I'm happy to close this bug.

It still doesn't work, though, so I added a comment to the bug you referenced.
Comment 5 Cole Robinson 2010-04-15 11:40:41 EDT
Closing as WORKSFORME per comment #4