Bug 5670

Summary: Can't install. It can't find /sbin/loader
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: eth1 <kurdt>
Component: installerAssignee: Jay Turner <jturner>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact:
Severity: high Docs Contact:
Priority: high    
Version: 6.1CC: decompiled, solid, srevivo, tgbrooks
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 1999-10-11 15:02:46 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description eth1 1999-10-07 04:39:00 UTC
I burned down RedHat 6.1 with Bootable CD with the
boot.img.   When it comes to load /sbin/loader, it says
exec : Cant find file (or something like it)

I also tried it with a floppy disk and it gave me the same
error.

If you have any hint on installing RH6.1, mail me at
kurdt@videotron.ca please.  If it's a known bug, then, will
it be corrected? =)  Thanx a lot

Comment 1 Jay Turner 1999-10-11 15:02:59 UTC
Cannot replicate in test lab.  Closing bug, as sounds like problem
with cd burn.

------- Additional Comments From   10/22/99 09:54 -------
I have the same problem. I've downloaded the new boot images
and updates image, made floppies out of them, and typed
"linux updates" at the prompt. "loading /sbin/loader" is the
last line that appears before the system freezes. I am not
asked for the updates disk.

Comment 2 Andrew McDonald 2000-01-03 17:43:59 UTC
I've run into the exact same problem using the boot image:

boot-RHEA-1999_044.img

and updates:

updates-RHEA-199_045.img

Problem with the cd burn? hmmm...

Comment 3 achim 2000-01-09 14:01:59 UTC
I have the same Problem with the original CD. The problem only occures on
computers with certain types of partions already created. If I erase the
complete HD everything works fine, but I think this should not be a
solution ! :-)

Comment 4 decompiled 2000-01-10 05:16:59 UTC
I've the same problem too, install exited abnormally right after /sbin/loader.
I just tried using the boot.img dated 11/24/99, same thing. Here's an odd twist.
I was able to install manhattan with no problems and then upgrade with a cartman
CD.

<twilight zone>

Comment 5 culverj 2000-01-26 16:11:59 UTC
Same problem using boot-RHEA-1999_044.img updates-RHEA-199_045.img.  The CD is a
retail RH6.1 disk, purchased from RH.  Workaround--

do NOT put the CD into the drive--leave the CD tray open.  If it closes during
post, open it again.  Have it open...

Insert the floppy with the bood-RHEA-1999-044.img, boot the system from the
A:/FD0 drive, and type "linux updates" at the boot prompt.  It will get past the
/sbin/loader problem, and bring up X-windows and the GUI installer.  The first
screen should ask you what language you want to use.  At this point, put the CD
in the drive, and close the tray.

It should work normally from this point on.

BTW--system is dual-booting Win98 (on hda) and linux on hdb, using System
Commander Deluxe 3.06.