Bug 65186

Summary: QT and OpenGL apps.
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Ali-Reza Anghaie <ali>
Component: XFree86Assignee: Mike A. Harris <mharris>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact: Ben Levenson <benl>
Severity: low Docs Contact:
Priority: low    
Version: 7.3CC: bero
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2005-04-20 08:40:30 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Ali-Reza Anghaie 2002-05-19 14:54:22 EDT
Description of Problem:  
  
Various OpenGL applications that try to map textures from PNG or RBG files  
don't work properly under KDE3. I ~think~ it's a QT problem but I'm really  
unsure.  
  
For example Xtraceroute doesn't load the Earth texture, glchess doesn't load  
textures either, etc. I've replicated this on two Valhalla boxes.  
  
Full-screen programs like Tux Racer don't seem to have this problem.  
  
  
Version-Release number of selected component (if applicable):  
  
qt-3.0.3-11  
kdebase-3.0.0-12  
xtraceroute-0.9.0-6  
XFree86-4.2.0-8  
  
  
How Reproducible:  
  
Always.  
  
Steps to Reproduce:  
1. Run a OpenGL app with texture maps in a window under KDE.  
2.   
3.   
  
  
Actual Results:  
  
Textures don't map.  
  
  
Expected Results:  
  
I'd expect the textures to map ok.  
  
  
Additional Information:  
 
Setting it low/low as I don't think it's a big deal but you should be aware of 
it or perhaps there is an easy fix.
Comment 1 Bernhard Rosenkraenzer 2002-05-19 17:32:02 EDT
glXChooseVisual seems to mess up
Comment 2 Bernhard Rosenkraenzer 2002-06-19 07:28:01 EDT
Probably an X issue.
Comment 3 Mike A. Harris 2002-08-08 06:53:12 EDT
Defering for when man lands on Mars.
Comment 4 Mike A. Harris 2005-04-20 08:40:30 EDT
Hey packetknife...  Aparently men have landed on Mars now!  ;o)

Going through old deferred bugs, and found this one..  Assuming it's
working in current OS releases.

Setting to CURRENTRELEASE.