Bug 675839

Summary: In Starting the Installer, the Windows instructions say to run rhq-server start, but you need to install first
Product: [Other] RHQ Project Reporter: Rick Herrick <rherrick>
Component: DocumentationAssignee: Deon Ballard <dlackey>
Status: CLOSED CURRENTRELEASE QA Contact: Mike Foley <mfoley>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: unspecified   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2013-09-01 15:21:16 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:

Description Rick Herrick 2011-02-07 17:00:30 EST
Description of problem:
In http://bit.ly/eK9bKv, the Windows instructions say:

For Windows, execute the following from the command line:
cd <server-install-dir>/bin
rhq-server.bat start

This should be:


For Windows, execute the following from the command line:
cd <server-install-dir>/bin
rhq-server.bat install
rhq-server.bat start

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
On a fresh installation, try running rhq-server install.  You'll get an error message to the effect that the service is not installed.


Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
Comment 1 Rick Herrick 2011-02-07 17:11:22 EST
Actual message is:

C:\Servers\rhq-server-4.0.0.B02\bin>rhq-server.bat start
The rhqserver-LAZARUS service is not installed - The specified service does not exist as an installed service. (0x424)

C:\Servers\rhq-server-4.0.0.B02\bin>rhq-server.bat install
RHQ Server [rhqserver-LAZARUS] installed.

C:\Servers\rhq-server-4.0.0.B02\bin>rhq-server.bat start
Starting the RHQ Server [rhqserver-LAZARUS] service...
RHQ Server [rhqserver-LAZARUS] started.
Comment 2 Heiko W. Rupp 2011-02-11 09:35:11 EST
Fixed on the web page.

Deon: could you check the docs please ?
Comment 3 Deon Ballard 2011-02-15 12:46:09 EST
Heiko,

It doesn't look like this error is in the docs (I checked install and upgrade sections), but the Windows install/upgrade stuff is buried. I'm opening a separate doc bug to break those sections out and make the Windows procedures more clear. (Which doesn't have a lot to do with this bug, but this brought it to my attention.)
Comment 4 Deon Ballard 2011-11-28 11:32:17 EST
The problem wasn't that the information didn't exist, so much as it was impossible to find (which comes out to the same thing). So, I broke out a separate windows install section:

http://documentation-stage.bne.redhat.com/docs/en-US/JBoss_Operations_Network/3.0/html/Installation_Guide/JON_Server_Running_The_Installer.html#ui-install-windows
Comment 5 Heiko W. Rupp 2013-09-01 15:21:16 EDT
Bulk closing of BZs that have no target version set, but which are ON_QA for more than a year and thus are in production for a long time.