This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2016-08-01. It is expected to last about 1 hours

Bug 75604

Summary: Routes in static-routes file not loading into routing table
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Need Real Name <greigb>
Component: initscriptsAssignee: Bill Nottingham <notting>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: Brock Organ <borgan>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 8.0CC: greigb, rvokal
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2002-11-01 17:18:24 EST Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:

Description Need Real Name 2002-10-10 01:09:14 EDT
Description of Problem:
The /etc/sysconfig/static-routes file is not read properly when the
/etc/init.d/network script is launched and thus the static route entries are not
updated in the network routing table.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How Reproducible:
The static-routes file is not read irregardless of tab or space separation
within the file.

Steps to Reproduce:
1. add entries into /etc/sysconfig/static-routes file
2. service network stop. Service network start
3. netstat -rn.

Actual Results:
No entries from static-routes file seen in routing table.

Expected Results:


Additional Information:
A temporary fix to the problem was to copy an older
/etc/sysconfig/network-scripts/ifup-routes file from a RedHat 7.1 server onto
the 8.0 server. Ran service network restart and finally got the routing tables
to show up properly.
Comment 1 Need Real Name 2002-11-01 17:18:11 EST
In addition, the /etc/sysconfig/network-scripts/ifup-routes script from RH7.3
functions correctly as well in RH8.0.
Comment 2 Bill Nottingham 2002-11-12 01:40:31 EST

*** This bug has been marked as a duplicate of 74320 ***