This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2016-08-01. It is expected to last about 1 hours

Bug 765399 (GLUSTER-3667)

Summary: 1 gluster box locks up the filesystem due to a kernel errors
Product: [Community] GlusterFS Reporter: Ben Copeland <ben.copeland>
Component: glusterdAssignee: Rajesh <rajesh>
Status: CLOSED WORKSFORME QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 3.2.3CC: amarts, ben.copeland, gluster-bugs, vagarwal, vbellur, vijay
Target Milestone: ---Flags: vbellur: needinfo+
Target Release: ---   
Hardware: x86_64   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2012-10-11 07:09:28 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: fuse
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:

Description Ben Copeland 2011-09-29 07:39:13 EDT
Hi all,

I have 4 identical servers. Running debian squeeze. 1 server runs ucarp and samba. The others just run gluster. However one of the gluster boxes gets stuck in some sort kernel gluster loop which causes glusterfs to completely lock up.

A small paste of the log is here:

http://pastie.org/private/sqj30jpvoxsttfik4gpew

A full paste of the log can be found here:


I have glusterfs mounted on each box. This mounted so samba can access the files.

in fstab:

bfs3:/data-volume       /san/gluster/data-volume        glusterfs defaults,_netdev,noatime  0 0

Why does it do this? And only on 1 server. The other 3 are fine. Its a pretty bad problem since it locks up the mount point...
Comment 1 Rajesh 2011-10-10 03:40:16 EDT
Hi Ben,on what set-up is this happening? Can you please provide the gluster logs,especially the brick/server(glusterfsd) logs, it will help in identifying why this happens. Also, please specify the backend filesystem(s) in use.
Comment 2 Amar Tumballi 2012-02-28 03:32:54 EST
Ben, We are coming out with 3.3.0alpha release soon. Please feel free to try it and let us know the behavior.
Comment 3 Niels de Vos 2015-05-26 08:33:43 EDT
This bug has been CLOSED, and there has not been a response to the requested NEEDINFO in more than 4 weeks. The NEEDINFO flag is now getting cleared so that our Bugzilla household is getting more in order.