Bug 7723

Summary: XF86Config not configured properly when Microsoft Intellimouse selected during install
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Kevin J. English <english>
Component: installerAssignee: Jay Turner <jturner>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 6.1CC: srevivo
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2000-02-09 21:06:30 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Kevin J. English 1999-12-10 07:15:44 UTC
I performed a custom install.  During the install, I selected the entry
for the PS/2 Microsoft Intellimouse.

When I initially tried to start X-windows, my mouse cursor zipped off to
the upper right hand corner of the screen.  No matter how vigorously I
moved the mouse it would very rapidly return to the upper right hand
corner of the screen.

I had to manually change the Protocol value in the Pointer section of
the /etc/X11/XF86Config file from "PS/2" to "IMPS/2" to get X windows to
work.  The install should have handled this configuration issue.

This is related to Knowledge Base request 209, but I think that this is a
legitimate install issue. It took me several hours to figure this out.

Comment 1 Jay Turner 2000-02-09 21:06:59 UTC
This issue is resolved in the latest installer from RawHide.