Bug 77768

Summary: Latest rawhide (9 november) kills gnome session
Product: [Retired] Red Hat Raw Hide Reporter: Nicolas Mailhot <nicolas.mailhot>
Component: gnome-sessionAssignee: Mark McLoughlin <markmc>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact:
Severity: high Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 1.0CC: kmilos
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i686   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2002-12-09 13:22:50 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Nicolas Mailhot 2002-11-13 11:50:27 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; fr-FR; rv:1.0.1) Gecko/20021003

Description of problem:
Upgrading to 9 nov. rawhide caused gnome-session to hang on startup on the two
boxes I've tested (one PIII the other athlon). When using a splash screen it
hangs before any icon is drawn.

Reverting to RH 8.0 Orbit* (+ gconf, bonobo, oaf...) sort of fixes it, gnome
session starts, but lot of gnome parts crash afterwards with  
+ cannot create instance of abstract (non-instantiatable) type `GtkWidget' ;

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
Upgrade to 9 nov rawhide ORBit*/gconf*/oaf*/bonobo* rpms.
	

Actual Results:  Useless login (empty blue screen sicne I had disabled splash
screens)

Expected Results:  Normal login

Additional info:

This bug has rendered two stations about useless

(Ok, I know that using rawhide can cut, this is one of the most severe breakages
I've seen so far)

Comment 1 Nicolas Mailhot 2002-12-09 10:11:21 UTC
Still here after all this time, dropped all RH 8.0 throwbacks and went full Raw
Hide.

One of the test boxes has an nfs /home, and login in from a RH 8.0 station works
so it's not a user config problem.

Right now I'm reduced to login in failsafe mode, and launching metacity &
gnome-panel by hand in the xterm like in the good old gnome 0.6 days (plus
usually any control-center applet to load user config)

I am the only one with this ? Since I can reproduce it on two independently
installed stations, this would really surprise me.

Comment 2 Miloš Komarčević 2002-12-09 13:22:42 UTC
I can confirm this bug on two machines here.
I have since gone back to stock RH 8.0 bonobo.

Comment 3 Havoc Pennington 2002-12-09 15:44:25 UTC
Downgrade to bonobo-activation 1.0 (the newer bonobo-activation was backed out, 
maybe it's still stuck in rawhide, I don't know).

It may also work to upgrade to a newer control-center.

The crash about 'GtkWidget' is fixed by upgrading libgnomeui, fwiw.

Anyhow, this is working in our current tree, not sure about the ftp site sync.

Comment 4 Nicolas Mailhot 2002-12-09 16:34:14 UTC
It works, thanks.

Unfortunately none of my rawhide sync scripts understands reverting to an older
version, so I was stuck with the old new buggy one.

Maybe upping the epoch in this case would have helped ?