Bug 831949

Summary: NFS: Missing directories on nfs mount
Product: [Community] GlusterFS Reporter: Sachidananda Urs <sac>
Component: nfsAssignee: Vinayaga Raman <vraman>
Status: CLOSED WORKSFORME QA Contact:
Severity: unspecified Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 3.3.0CC: gluster-bugs, rwheeler
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2012-07-31 05:57:03 EDT Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Sachidananda Urs 2012-06-14 03:17:49 EDT
Description of problem:

NFS client does not list all the directories. Only a subset of directories are seen. This behaviour was seen in 2 out of 8 clients I had.

stat or ls -Rl on the directory does not change anything. Still directories are missing. But currently the logs doesn't print anything, or provide any clues.

Currently workaround for this problem is to drop caches.

# sysctl vm.drop_caches=3

How reproducible:

Very rarely (I'm not able to reproduce this again).
I suggest we enhance the logs so that we can capture something next time this happens.


Also I strongly suggest we put this on FAQ, if we can come up with some reasoning on what causes such behaviour.
Comment 1 Krishna Srinivas 2012-07-30 03:28:03 EDT
Sac, it is difficult to fix this if it is not reproducible again, can you see if this can be reproduced?
Comment 2 Krishna Srinivas 2012-07-31 05:57:03 EDT
Closing the bug after discussing with Sac. It can be opened if seen again.