Bug 83245

Summary: installer kernel hangs on HPT370 initialization
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Gene Czarcinski <gczarcinski>
Component: kernelAssignee: Arjan van de Ven <arjanv>
Status: CLOSED WORKSFORME QA Contact: Brian Brock <bbrock>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 9CC: alan
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2003-10-27 19:20:09 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Gene Czarcinski 2003-01-31 20:25:46 UTC
Description of problem:

I have an ABit VP6 dual processor mobo with two P-III 933MHz processors.  It has
a  Triones HPT366/368/370/370A/372 controler on the mobo and cannot be disabled
as far as I have been able to see.  The particulars from /etc/sysconfig/hwconf are:

desc: "Triones|HPT366/368/370/370A/372"
vendorId: 1103
deviceId: 0004
subVendorId: 1103
subDeviceId: 0001

The system hangs during cdrom boot on the HPT370 initialization unless I have
previously powered off the system for at least 30 seconds.

I have had no problems installing/running with 8.0 or previous 8.0.9x betas.

This may be relation to the "lost interrupt" bug report
https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=83231

Comment 1 Gene Czarcinski 2003-02-03 15:58:32 UTC
NOTE:  This may well be related to my "apic" problem (83231).  I have not seen
this before and have not seen it since booting the install kernel with noapic.

Comment 2 Gene Czarcinski 2003-10-27 19:20:09 UTC
OBE