Bug 84730

Summary: gnome-terminal will not display ASCII bold characters
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: Need Real Name <vader>
Component: gnome-terminalAssignee: Havoc Pennington <hp>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 8.0Keywords: FutureFeature
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Enhancement
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2003-02-20 22:39:47 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description Need Real Name 2003-02-20 22:12:29 UTC
Description of problem:
I am unable to get gnome-terminal to display bold characters (as interpreted by
'ul' and 'less' for example).

xterm and KDE's 'konsole' handle this fine.

Version-Release number of selected component (if applicable):
2.0.1-5

How reproducible:
in gnome-terminal:
echo -e 'T\bTE\bES\bST\bT' | ul

Then repeat the above in xterm, noting that the characters appear in bold face
only in the latter.

Steps to Reproduce:
See above.
    
Actual results:
Normal-appearing characters

Expected results:
Bold characters

Additional info:
This is probably a little-known feature, but it is important in some applications.

Comment 1 Havoc Pennington 2003-02-20 22:39:47 UTC
In 8.0 it does bold by darkening the character color, so bold isn't visible 
if using black text. 

In current rawhide (upcoming release) it double-draws the characters at 
an offset as in 7.3.