Bug 87799

Summary: (SOUND VIA82CXXX_AUDIO)Sound problems with Gigabyte GA-7VAXP onboard sound chip (8235)
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: James Boulton <james>
Component: kernelAssignee: Arjan van de Ven <arjanv>
Status: CLOSED WONTFIX QA Contact: Brian Brock <bbrock>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 9CC: alan
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: athlon   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2004-09-30 15:40:44 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description James Boulton 2003-04-02 17:10:31 UTC
Description of problem:
Sound plays very briefly then (<1 second) the application (xmms, gnome sound
events..) locks. 

Version-Release number of selected component (if applicable):
Redhat 9

How reproducible:
Every time

Steps to Reproduce:
1.Enable Sounds for events under Preferences->sound
2.Play music thru' XMMS
3.
    
Actual results:
Gnome lockup for sound events (can CTRL+ALT+Backspace to restart X - so it's not
a kernel lockup). If sound events is disabled and I play music thru XMMS it locks up

Expected results:
Sound 

Additional info:
The installation of RH9 correctly identified the sound driver (via82cxxx_audio)
and successfully played the test sound.

Comment 1 Alan Cox 2003-06-27 21:31:29 UTC
Ok fixed in current -ac now. Finally found the bug


Comment 2 Bugzilla owner 2004-09-30 15:40:44 UTC
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/