Bug 88883

Summary: Unable to send mail externally
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: adam.huffman
Component: sendmailAssignee: Florian La Roche <laroche>
Status: CLOSED WORKSFORME QA Contact: David Lawrence <dkl>
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 9   
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: All   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2003-05-05 10:31:54 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description adam.huffman 2003-04-15 10:03:47 UTC
Description of problem:
On a fresh shrike installation, I am unable to send mail remotely after
installing the sendmail update.  Local mail is delivered.  The mail appears to
be sent but does not arrive i.e. it does not remain in the queue.

This is what appears in /var/log/maillog:

Apr 15 10:31:48 bloch sendmail[27643]: h3F9VmJJ027643:
to=an-external-address@e.mail, delay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=30292,
dsn=4.4.3, stat=queued

Version-Release number of selected component (if applicable):
8.12.8-5.90

How reproducible:
Every time

Steps to Reproduce:
1. send mail remotely 
2.
3.
    
Actual results:
maillog lists mail as queued, mail does not arrive

Expected results:
mail arrives

Additional info:

Comment 1 Florian La Roche 2003-05-05 10:31:54 UTC
Check your DNS and queued email should be in /var/spool/clientmqueue/.

greetings,

Florian La Roche


Comment 2 adam.huffman 2003-05-06 09:59:07 UTC
Yes, it did turn out to be a DNS problem in the end.  I hadn't noticed the new
/var/spool/clientmqueue/ directory and so it was perplexing.

Apologies for the noise.

Comment 3 adam.huffman 2003-05-12 16:32:06 UTC
Might be a good idea to alter 'mailq' so that it looks in /var/spool/clientmqueue