Bug 890826

Summary: engine: can't remove a vm with "image does not exist" after image was previously removed in storage but not from db
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager Reporter: Dafna Ron <dron>
Component: ovirt-engineAssignee: Ayal Baron <abaron>
Status: CLOSED DUPLICATE QA Contact: Dafna Ron <dron>
Severity: urgent Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 3.2.0CC: abaron, dyasny, hateya, iheim, lpeer, Rhev-m-bugs, yeylon, ykaul
Target Milestone: ---Keywords: Regression, TestBlocker, TestOnly, Tracking
Target Release: 3.1.1   
Hardware: x86_64   
OS: Linux   
Whiteboard: storage
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2012-12-31 07:27:47 EST Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---
Bug Depends On: 864530, 890331    
Bug Blocks:    

Description Dafna Ron 2012-12-30 09:03:19 EST
Description of problem:

we have several cases in which we cannot remove a vm with error "Image does not exist" 
although the image was removed from the storage it was not removed from the DB for different reasons. 
when trying to remove the image we cannot since engine sends the command to vdsm wich returns with an error -> backends fails the command. 

Please note that we also cannot force remove a vm from api/cli (this option does not work). 

since we had several cases like in the last day on our setups we decided to open a tracker bug.
Comment 2 Ayal Baron 2012-12-31 07:27:47 EST

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 885489 ***