Bug 8939

Summary: "Install" routine incompatible with display on Dell Inspiron 7500 laptop.
Product: [Retired] Red Hat Linux Reporter: starr
Component: installerAssignee: Matt Wilson <msw>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact:
Severity: medium Docs Contact:
Priority: medium    
Version: 6.1CC: starr
Target Milestone: ---   
Target Release: ---   
Hardware: i386   
OS: Linux   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2000-02-18 19:50:36 UTC Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:

Description starr 2000-01-28 08:18:18 UTC
(Nothing to do with "aboot" -- but your "Install" routine isn't listed as a
component.)

Trying to run installer using RedHat 6.1 floppy + CD-ROM.
When the installer goes into graphic mode with mouse support,
it had a .5" missing vertical band about 3" in from the left side
of the display.  The mouse cursor also "bleeds" a dark horizontal bar
from its right side to the rightmost side of the screen.
The "(c)" symbol in the text has similar bleed.

The missing vertical band makes it hard to read instructions
and set some selections.  (Can move it around by turning
the "Help" margin on and off.  And can get much of the info from
the printed manuals that came with the package.
Wary of partitioning my hard drive, though, without fully seeing
what I am entering/clicking on screen.

Tried to route the output through the laptop's S-video connector
to a television display -- no joy.  No recognizable display whatsoever.

System:

  Dell Inspiron 7500 laptop, 15" screen, 1400x1050 resolution,
  AGP Mobility-P video, 8mb video ram.
  128m memory.  Purchased 11/99.
  Does not yet have the Dell (January 2000)
  drivers for Linux available at

http://support.dell.com/us/en/filelib/system.asp?sid=INS_PNT_P03_7500&m=o&p=25
.
(Not sure how to install them until after get Linux up and working.)

Comment 1 Erik Troan 2000-02-18 19:50:59 UTC
That video card is not supported in 6.1; use a text mode install. (the next
release will support that card)