Bug 1006398 - [RFE] GUI: tab-panel within details pane (within sub-tab) lacks standard layout (e.g. snapshot details, VM NIC details)
[RFE] GUI: tab-panel within details pane (within sub-tab) lacks standard layo...
Status: CLOSED WONTFIX
Product: oVirt
Classification: Community
Component: ovirt-engine-webadmin (Show other bugs)
3.3
All Other
unspecified Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Nobody's working on this, feel free to take it
Fedora Extras Quality Assurance
ux
: Improvement, Triaged
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-09-10 10:37 EDT by Markus Stockhausen
Modified: 2015-04-02 14:32 EDT (History)
9 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Enhancement
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-03-22 11:46:55 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
screenshot (219.15 KB, image/png)
2013-09-10 10:38 EDT, Markus Stockhausen
no flags Details
screenshot 2 (80.34 KB, image/png)
2013-09-16 16:15 EDT, Markus Stockhausen
no flags Details
screen-shot: VM NIC details (124.18 KB, image/png)
2013-09-20 15:03 EDT, Einav Cohen
no flags Details

  None (edit)
Description Markus Stockhausen 2013-09-10 10:37:43 EDT
Description of problem:

In the ovirt-engine web interface the snapshot details pane lacks standard layout. 


Version-Release number of selected component (if applicable):

ovirt 3.3 / Fefora 19


How reproducible:

1. connect to ovirt-engine via browser
2. in the tree on the left select system
3. select the VM tab
4. choose a single VM ( a detail window on the bottom will appear)
5. selct the snapshot tab

Actual results:

A snapshot detail window opens but the tabs (General, disks, ...) are not presented in ovirt standard design.

Expected results:

Same look and feel like other menu tabs in ovirt. 

Additional info:

More details here http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2013-September/016223.html or in the attached screenshot.
Comment 1 Markus Stockhausen 2013-09-10 10:38:24 EDT
Created attachment 796035 [details]
screenshot
Comment 4 Markus Stockhausen 2013-09-16 16:14:35 EDT
Same problem exists in the network interface tab. picture attached.
Comment 5 Markus Stockhausen 2013-09-16 16:15:24 EDT
Created attachment 798417 [details]
screenshot 2
Comment 6 Einav Cohen 2013-09-20 15:03:43 EDT
Created attachment 800624 [details]
screen-shot: VM NIC details
Comment 7 Einav Cohen 2013-09-20 15:05:13 EDT
indeed - same design exists also in the VM NIC details pane (see attachment 800624 [details]). both need to be changed. adjusting Whiteboard and Subject accordingly.
Comment 8 Itamar Heim 2014-01-12 03:42:54 EST
setting target release to current version for consideration and review. please do not push non-RFE bugs to an undefined target release to make sure bugs are reviewed for relevancy, fix, closure, etc.
Comment 9 Markus Stockhausen 2014-01-19 05:29:50 EST
Getting the status changes after three months I assume that the fix won't be a one liner. This and my other bug reports about UI glitches have been opened with new OVirt users in mind that come from ESX. 

For a first timer the impression of the Admin UI should be comfortable - without visual mistakes. This and the easy setup of a node are the flagships for someone who spents his first day of testing with OVirt.

Please get this comment right. I do not want to mock up and raise the priority of this RFE. I just want to get as many people as possible attracted to Ovirt.
Comment 10 Itamar Heim 2015-03-22 11:46:55 EDT
Closing old bugs. If this issue is still relevant/important in current version, please re-open the bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.