Bug 1011557 - CLI - "repo enable" shows error.
CLI - "repo enable" shows error.
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Satellite 6
Classification: Red Hat
Component: Hammer (Show other bugs)
6.0.2
Unspecified Unspecified
unspecified Severity high (vote)
: Unspecified
: --
Assigned To: David Davis
Katello QA List
: Regression, Triaged
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-09-24 10:21 EDT by Hayk Hovsepyan
Modified: 2014-04-24 13:11 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2014-04-24 13:10:01 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Hayk Hovsepyan 2013-09-24 10:21:44 EDT
Description of problem:
When trying to enable RHEL repo on CLI, it shows error "User admin is not allowed to access api/v1/repositories/enable".

This blocks running automation scenarios on CLI level.

Version-Release number of selected component (if applicable):
Katello-Katello-Installation-RegisterRHNClassic-1.1-4.noarch
katello-configure-foreman-proxy-1.4.5-8.el6sat.noarch
pulp-puppet-plugins-2.3.0-0.14.alpha.el6sat.noarch
katello-glue-candlepin-1.4.6-9.el6sat.noarch
katello-configure-foreman-1.4.5-8.el6sat.noarch
katello-candlepin-cert-key-pair-1.0-1.noarch
katello-agent-1.4.4-2.el6sat.noarch
Katello-Katello-Installation-Satellite6Latest-1.0-9.noarch
katello-qpid-broker-key-pair-1.0-1.noarch
Katello-Katello-Configuration-KatelloClient-1.1-50.noarch
katello-cli-1.4.3-13.el6sat.noarch
katello-configure-1.4.5-8.el6sat.noarch
pulp-selinux-2.3.0-0.14.alpha.el6sat.noarch
pulp-rpm-plugins-2.3.0-0.14.alpha.el6sat.noarch
pulp-katello-plugins-0.2-1.el6sat.noarch
pulp-nodes-parent-2.3.0-0.14.alpha.el6sat.noarch
katello-common-1.4.6-9.el6sat.noarch
katello-selinux-1.4.4-4.el6sat.noarch
katello-glue-elasticsearch-1.4.6-9.el6sat.noarch
katello-all-1.4.6-9.el6sat.noarch
katello-cli-common-1.4.3-13.el6sat.noarch
katello-certs-tools-1.4.4-1.el6sat.noarch
pulp-server-2.3.0-0.14.alpha.el6sat.noarch
pulp-nodes-common-2.3.0-0.14.alpha.el6sat.noarch
katello-glue-pulp-1.4.6-9.el6sat.noarch
katello-1.4.6-9.el6sat.noarch
katello-foreman-all-1.4.6-9.el6sat.noarch
katello-qpid-client-key-pair-1.0-1.noarch
pulp-rpm-handlers-2.3.0-0.14.alpha.el6sat.noarch
Katello-Katello-Sanity-ImportKeys-1.2-1.noarch

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1. Import valid manifest.
2. Enable repository set: "Red Hat Enterprise Linux 6 Server (RPMs)"
3. On CLI try to enable RHEL repo: "repo enable --org $orgname --name "Red Hat Enterprise Linux 6 Server RPMs x86_64 6Server" --product "Red Hat Enterprise Linux Server""

Actual results:
It shows error: "User admin is not allowed to access api/v1/repositories/enable"

Expected results:
Must enable repo, and it works fine in UI.
Comment 2 David Davis 2013-09-24 11:18:15 EDT
https://github.com/Katello/katello/pull/3028
Comment 4 David Davis 2013-09-24 20:57:14 EDT
91872a74dac241c094fa5f867f30d9a0341b1904

1011557: Change permission check for RH product repos
Comment 7 Hayk Hovsepyan 2013-09-26 08:36:38 EDT
Verified on MDP2 SNAP3.
Comment 10 Bryan Kearney 2014-04-24 13:10:01 EDT
This was verified and delivered with MDP2. Closing it out.
Comment 11 Bryan Kearney 2014-04-24 13:11:22 EDT
This was delivered and verified with MDP2. Closing the bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.