Bug 110880 - Installer cannot load drivers when using an install-scripts
Installer cannot load drivers when using an install-scripts
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
9
i686 Linux
high Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Michael Fulbright
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-11-24 21:45 EST by Weimin Wu
Modified: 2005-10-31 17:00 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-11-25 10:14:49 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Weimin Wu 2003-11-24 21:45:22 EST
Description of problem:
I want to install RH9 on my servers. For some reasons, I must use 
install-scripts(ks.cfg) to complete the installation. And there is an 
Adaptec aic7899 SCSI on my mainboard.

So I make the ks.cfg in a floppy disk as follows:
lang en_US
langsupport --default en_US en_US
keyboard us
mouse genericps/2
timezone --utc Asia/Shanghai
rootpw --iscrypted $1$Nu5VO5RK$Xp7p8K2CfmvmqzcAQqI5k.
reboot
bootloader --useLilo --linear --location=mbr
install
cdrom
device scsi aic7xxx
part /boot --size=1 --noformat --onpart sda1
part swap --size=256 --ondisk sda
part / --fstype ext3 --size=6000 --ondisk sda
part /usr --fstype ext3 --size=11211 --grow --ondisk sda
auth --useshadow --enablemd5
firewall --disabled
xconfig --depth 16 --resolution 800x600 --defaultdesktop=KDE
%packages
@Everything
%pre
%post

Then boot system with RH9 CD, and type:
linux ks=floppy noprobe

When loading aic7xxx, there is an error as follow:
Install exited abnormally -- Recieved signal 11
Sending termination signals ... done
Sending kill signals ... done
unmouting file systems
...
you may safely reboot your system

Version-Release number of selected component (if applicable):
2.4.20-8

How reproducible:
Every time

Steps to Reproduce:
1.Insert RH9 CD and boot system
2.Insert a floppy disk with ks.cfg
3.Type "linux ks=floppy noprobe" and return
  
Actual results:
When loading aic7xxx, installer exited abnormally.

Expected results:
Installation completes successfully.

Additional info:
I have done some other attempt:
1. If I donot use ks.cfg and install RH9 manually, it works normally 
and can load aic7xxx correctly.
2. If I use ks.cfg but delete the line "device scsi aic7xxx", and 
type "linux ks=floppy" after booting, it also works well.
3. If I use ks.cfg but delete the line "device scsi aic7xxx", and 
type "linux ks=floppy noprobe" after booting, it cannot find hard 
disk and installation failed.
Comment 1 Jeremy Katz 2003-11-25 10:14:49 EST
Just let the device get manually probed.  This should be fixed in FC1

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.