Bug 1119395 - mod_cluster: Remove CLI command for adding simple-load-provider
Summary: mod_cluster: Remove CLI command for adding simple-load-provider
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: JBoss Enterprise Application Platform 6
Classification: JBoss
Component: Documentation
Version: 6.3.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
medium
Target Milestone: ER1
: EAP 6.4.0
Assignee: Nidhi
QA Contact: Michal Karm Babacek
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2014-07-14 16:47 UTC by Michal Karm Babacek
Modified: 2015-04-17 06:10 UTC (History)
3 users (show)

Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Build Name: 22508, Administration and Configuration Guide-6.3-1 Build Date: 10-07-2014 15:06:15 Topic ID: 8982-680422 [Specified]
Last Closed: 2015-04-17 06:10:07 UTC
Type: Bug


Attachments (Terms of Use)

Description Michal Karm Babacek 2014-07-14 16:47:02 UTC
Title: Configure the <code>mod_cluster</code> Subsystem

Hi guys, I would like to have this snippet removed, because manipulating simple-load-provider via :add doesn't work.

/subsystem=modcluster/mod-cluster-config=configuration/simple-load-provider:add

Replace it with an XML example:

<subsystem xmlns="urn:jboss:domain:modcluster:1.2">
    <mod-cluster-config advertise-socket="modcluster" connector="ajp">
-        <dynamic-load-provider>
-            <load-metric type="busyness"/>
-        </dynamic-load-provider>
+        <simple-load-provider factor="1"/>
    </mod-cluster-config>
</subsystem>

that describes how one actually needs to swap the dynamic-load-provider with the simple-load-provider.

Comment 1 Michal Karm Babacek 2014-07-14 17:00:18 UTC
@Rado: I might be missing something here :-( WDYT?

BTW: Why do we mix *PROVIDER and *PROVIDER_FACTOR ?
-> ModClusterConfigResourceDefinition.java

I guess it looks like a feature request for CLI...

Comment 2 Radoslav Husar 2014-09-03 22:37:04 UTC
I assume you are refering to documentation at this location:

https://access.redhat.com/documentation/en-US/JBoss_Enterprise_Application_Platform/6.3/html/Administration_and_Configuration_Guide/Configure_the_mod_cluster_Subsystem.html

I confirm this bug is valid, the CLI command is incorrect (anyone tried running it?), since simple-load-provider is defined as attribute as can be seen by running:

> /subsystem=modcluster/mod-cluster-config=configuration:read-resource-description

The correct CLI command is as follows:

> [standalone@localhost:9990 /] /subsystem=modcluster/mod-cluster-config=configuration/:write-attribute(name=simple-load-provider, value=1)
{
    "outcome" => "success",
    "response-headers" => {
        "operation-requires-reload" => true,
        "process-state" => "reload-required"
    }
}

I think there is no need to show the XML stanza instead of CLI recipe as most of the documentation demonstrates CLI recipes.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.