Bug 114607 - Machine locks up for 5 seconds when loading trident sound card module
Summary: Machine locks up for 5 seconds when loading trident sound card module
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 1
Hardware: i686 Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Arjan van de Ven
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2004-01-30 02:25 UTC by Tim Kent
Modified: 2007-11-30 22:10 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-29 20:01:57 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Tim Kent 2004-01-30 02:25:18 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4.1)
Gecko/20031114

Description of problem:
Machine locks up for 5 seconds when loading trident sound card module.

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.4.22-1.2149.nptl

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Use the sound card for something so the module is caused to load

Actual Results:  Machine locks up for 5 seconds when loading trident
sound card module.

Expected Results:  Module should not lock the whole machine or take
this long to load.

Additional info:

Here's the output from 'dmesg':

Trident 4DWave/SiS 7018/ALi 5451,Tvia CyberPro 5050 PCI Audio, version
0.14.10h, 13:17:17 Jan  7 2004
PCI: Enabling device 00:06.0 (0000 -> 0003)
PCI: Found IRQ 11 for device 00:06.0
trident: ALi Audio Accelerator found at IO 0x1000, IRQ 11
ac97_codec: AC97  codec, id:  (Unknown)
PCI: Found IRQ 11 for device 00:06.0
gameport0: ALi Corporation M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device
at pci00:06.0 speed 1612 kHz

Comment 1 Tim Kent 2004-01-30 02:27:01 UTC
I forgot to mention that the machine is a Toshiba Portege 2010.

Comment 2 David Lawrence 2004-09-29 20:01:57 UTC
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.