Bug 114917 - mozilla-1.4.1 rpm : brokem MathML support
mozilla-1.4.1 rpm : brokem MathML support
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: mozilla (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Christopher Blizzard
Ben Levenson
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2004-02-04 10:05 EST by Jungshik Shin
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2004-02-12 14:15:01 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Jungshik Shin 2004-02-04 10:05:38 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.6)

Description of problem:
For MathML rendering, Mozilla-Xft relies on fontEncoding.properties
file.  The file that comes with mozilla-1.4.1-18 for Fedora Core1
(/usr/lib/mozilla-1.4.1/res/fonts/fontEncoding.properties) is a broken
symbolic link to an unexisting file. It seems like it's not copied but
was made a symbolic link during the build process. 

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. go to /usr/lib/mozilla-1.4.1/res/fonts
2. run 'ls -l' 

1. Add Adobe Symbol (postscript type 1) font to ~/.fonts (or any of
global font directories)
2. Download truetype version of Computer Modern fonts and Mathematica
4.1 fonts (see the instruction at
3. Lanuch Mozilla
4. Point the browser to the URL given in the URL field
5. MathML rendering is broken

Actual Results:  fontEncoding.properties file is a broken link to an
unexisting file


MathML is not rendered correctly

Expected Results:  fontEncoding.properties file is an actual file (not
a link) with the content


MathML is rendered nicely

Additional info:

For more details, see http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=120198
comment #68
Comment 1 Jungshik Shin 2004-02-05 04:29:47 EST
I'm to blame for this bug. See the following comments in mozilla
bugzilla for details:


http://bugzilla.mozilla.org/attachment.cgi?id=126983 (the patch to
apply to 1.4.x rpm build)

Comment 2 Christopher Blizzard 2004-02-12 14:15:01 EST
Marking UPSTREAM since we're going to be pulling in 1.4.2 eventually.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.