Bug 115358 - Can't print postscript with embedded epsi picture
Can't print postscript with embedded epsi picture
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: cups (Show other bugs)
3.0
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Tim Waugh
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-02-11 06:29 EST by Dr. Gabriella Schmidt
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-10-19 15:30:10 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Postcript file which does not print (122.78 KB, text/plain)
2004-02-11 06:30 EST, Dr. Gabriella Schmidt
no flags Details
output of "printconf-tui --Xexport > printconf.log" (7.65 KB, text/plain)
2004-02-16 02:36 EST, Dr. Gabriella Schmidt
no flags Details

  None (edit)
Description Dr. Gabriella Schmidt 2004-02-11 06:29:17 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4)
Gecko/20030624 Netscape/7.1

Description of problem:
Our application creates postscript files with embedded epsi logos.
If this code is printed with lpr, the printers LED are just blinking
but nothing is printed. Wtith previous LPRng spooling system
those files could perfectly be printed.

Version-Release number of selected component (if applicable):
cups-1.1.17-13.3.6

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.lpr testplot.ps
2.
3.
    

Actual Results:  Blinking printer LED
No page

Expected Results:  printed page

Additional info:
Comment 1 Dr. Gabriella Schmidt 2004-02-11 06:30:50 EST
Created attachment 97581 [details]
Postcript file which does not print
Comment 2 Dr. Gabriella Schmidt 2004-02-13 07:25:48 EST
with LogLevel debug2 I found that the job is aborted at the second
%%Trailer in the embeded epsi file. Even the missing 
%%BeginDocument/%%EndDocument clause does not fix the problem


D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%BeginDocument
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%Title: bruker.eps
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%Creator: Ghostscript
ps2epsi from bruker.eps
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%CreationDate: Sep 14 05:38
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%For:ml ml
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%Pages: 1
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%DocumentFonts:
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%BoundingBox: 50 74 148 127
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%BeginPreview: 99 52 1 52
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%EndImage
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%EndPreview
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%EndProlog
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%Page 1 1
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] 0 %%Trailer
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] Saw Trailer!
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] Saw EOF!
d [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] PID 9720 exited with no errors.
D [13/Feb/2004:10:17:04 +0100] [Job 118] tail process done writing 
Comment 3 Tim Waugh 2004-02-13 08:36:05 EST
Please attach the output of 'printconf-tui --Xexport', making sure to
replace any passwords with asterisks.  Thanks.
Comment 4 Dr. Gabriella Schmidt 2004-02-16 02:36:26 EST
Created attachment 97698 [details]
output of "printconf-tui --Xexport > printconf.log"
Comment 5 Tim Waugh 2004-02-17 07:32:58 EST
Thanks.  Which of the three queues are you printing to?
Comment 6 Dr. Gabriella Schmidt 2004-02-17 11:33:45 EST
most tests with hplj5l, but also the hp2250 did not print the logo
even its configured with the  PostScript driver
Comment 7 Rudi Nunlist 2004-08-26 02:22:49 EDT
I noticed the same problem attempting to print to an HP LJ 4200 and a color LJ 4500.
I found a work-around for postscript printers.  Some of the foomatic + postscript drivers (e.g., the 
Laserjet 4200) have the Ghost-script pre-filtering option. In kcontrol ==> Printers,  selecting 
"convert to PS level 2" solved to problem for me. 
Although this was done on RH 9 (cups-1.1.17) and FC1 (cups-1.1.19), it probably works with RHE 
3 as well.
Comment 8 RHEL Product and Program Management 2007-10-19 15:30:10 EDT
This bug is filed against RHEL 3, which is in maintenance phase.
During the maintenance phase, only security errata and select mission
critical bug fixes will be released for enterprise products. Since
this bug does not meet that criteria, it is now being closed.
 
For more information of the RHEL errata support policy, please visit:
http://www.redhat.com/security/updates/errata/
 
If you feel this bug is indeed mission critical, please contact your
support representative. You may be asked to provide detailed
information on how this bug is affecting you.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.