Bug 115815 - KDE Desktop Icons Blink When Home Directory Mounted via NFS
Summary: KDE Desktop Icons Blink When Home Directory Mounted via NFS
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kdelibs (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 1
Hardware: i686 Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Ngo Than
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2004-02-16 13:09 UTC by Steve Rigler
Modified: 2007-11-30 22:10 UTC (History)
0 users

Fixed In Version: FC5
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-05-13 21:41:57 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Steve Rigler 2004-02-16 13:09:19 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.4.1)
Gecko/20031030

Description of problem:
When using KDE for the desktop environment and the user's home
directory is mounted via NFS, any changes to the Desktop (eg putting a
file on the desktop, etc) cause the desktop icons to blink every 5
seconds or so.  This doesn't happen with Gnome, and it doesn't happen
when the home directory is on a local disk.  Device icons and icon
previews are turned off.

Version-Release number of selected component (if applicable):
kdelibs-3.1.4-4

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Home directory mounted via NFS
2. Use KDE for desktop environment
3. Create a file on the desktop (echo "garbage" > ~/Desktop/garbage.txt)

    

Actual Results:  Icons will blink every 5 seconds or so

Expected Results:  Icons should not blink

Additional info:

Comment 1 Steve Rigler 2004-04-01 12:45:27 UTC
Has anyone had a chance to confirm this?

Comment 2 Steve Rigler 2004-05-04 23:33:41 UTC
I can confirm that this is also a problem RHEL 3 (tested i386 version
of ES).



Comment 3 Ngo Than 2006-05-13 21:41:57 UTC
it's fixed in current FC5 release. You should please update to this release.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.