Bug 117673 - Asus GeForce FX5600 unsupported
Asus GeForce FX5600 unsupported
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: XFree86 (Show other bugs)
rawhide
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-03-06 17:02 EST by Alessandro Polverini
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-10-12 14:46:10 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Alessandro Polverini 2004-03-06 17:02:54 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6)
Gecko/20040124 Galeon/1.3.13

Description of problem:
I've an Athlon 64 with an Asus K8V M/B and a Asus Geforce FX5600 and
two 17" flat panels, one on the analogic output, and the other on the
DVI output.

Anaconda was unable to configure the VGA Card telling it's unknown, so
it was not possible to enter graphic mode.

I tried to install the 64bit version NVidia Drivers and the process
apparently goes fine but when I start X, the screen garbles and I need
to reboot.

Is there any way to use graphic mode on X86_64 with my video card?

Thanks,
Alex


Version-Release number of selected component (if applicable):
XFree86-4.3.0-55

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Boot from Fedora Core 1 for X86_64
2. Anaconda proceeds in text mode
3. Also after install, no way to enter graphic mode
    

Additional info:
Comment 1 Mike A. Harris 2004-03-07 20:49:24 EST
Please run the following command, which should attempt to create
a useable config file, however it is possible that it may fail:

    redhat-config-xfree86 --reconfig

After running this, please note any errors or problems which occur.
If it does not autodetect your video card, please try manually
choosing any Nvidia card from the list, as they all map to the
same driver, and should work identically.  Then try to start the X
server.

After this, attach your X server config file and log file to the
bug report as individual uncompressed file attachments, as well
as the output of "lsmod".

Additional notes: Before this will work correctly, you must uninstall
the 3rd party Nvidia drivers, and restore your XFree86 to its
default state by reinstalling the XFree86-4.3.0* package, as the
3rd party drivers may interfere with getting this to work correctly.

Thanks in advance.

Comment 2 Alessandro Polverini 2004-03-08 17:08:18 EST
I deinstalled nvidia drivers and xfree86, wiped out the old config
file and then reinstalled xfree86.

"redhat-config-xfree86 --reconfig" does nothing with this error:
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/redhat-config-xfree86/xconf.py", line 413, in ?
    hardware_state.merge_into(xconfig)
NameError: name 'hardware_state' is not defined

redhat-config-xfree86 without arguments "try" to do something (the
screen blinks), but the only output is:
* ddcprobe returned bogus values:
ID:   None
Name: None
HorizSync: None
VertSync:  None

Hoping that some more information can help, here is the output of some
commands.

lspci:
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8385 [K8T800 AGP] Host
Bridge (rev 01)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 PCI bridge [K8T800
South]
00:07.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. IEEE 1394 Host
Controller (rev 80)
00:08.0 RAID bus controller: Promise Technology, Inc.: Unknown device
3373 (rev 02)
00:09.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
00:0a.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c940 1000Base? (rev 12)
00:0c.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1
(rev 04)
00:0c.1 Input device controller: Creative Labs SB Live! MIDI/Game Port
(rev 01)
00:0d.0 Ethernet controller: Davicom Semiconductor, Inc. Ethernet
100/10 MBit (rev 31)
00:0e.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video
Capture (rev 11)
00:0e.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio
Capture (rev 11)
00:0f.0 RAID bus controller: VIA Technologies, Inc.: Unknown device
3149 (rev 80)
00:0f.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc.
VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C/VT8235 PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT6202 [USB 2.0
controller] (rev 81)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT6202 [USB 2.0
controller] (rev 81)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT6202 [USB 2.0
controller] (rev 81)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT6202 [USB 2.0
controller] (rev 81)
00:10.4 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 86)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 ISA bridge [K8T800
South]
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 NorthBridge
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device
0314 (rev a1)

lspci -n:
00:00.0 Class 0600: 1106:3188 (rev 01)
00:01.0 Class 0604: 1106:b188
00:07.0 Class 0c00: 1106:3044 (rev 80)
00:08.0 Class 0104: 105a:3373 (rev 02)
00:09.0 Class 0200: 10ec:8139 (rev 10)
00:0a.0 Class 0200: 10b7:1700 (rev 12)
00:0c.0 Class 0401: 1102:0002 (rev 04)
00:0c.1 Class 0980: 1102:7002 (rev 01)
00:0d.0 Class 0200: 1282:9102 (rev 31)
00:0e.0 Class 0400: 109e:036e (rev 11)
00:0e.1 Class 0480: 109e:0878 (rev 11)
00:0f.0 Class 0104: 1106:3149 (rev 80)
00:0f.1 Class 0101: 1106:0571 (rev 06)
00:10.0 Class 0c03: 1106:3038 (rev 81)
00:10.1 Class 0c03: 1106:3038 (rev 81)
00:10.2 Class 0c03: 1106:3038 (rev 81)
00:10.3 Class 0c03: 1106:3038 (rev 81)
00:10.4 Class 0c03: 1106:3104 (rev 86)
00:11.0 Class 0601: 1106:3227
00:18.0 Class 0600: 1022:1100
00:18.1 Class 0600: 1022:1101
00:18.2 Class 0600: 1022:1102
00:18.3 Class 0600: 1022:1103
01:00.0 Class 0300: 10de:0314 (rev a1)

lsmod:
parport_pc             19972   1  (autoclean)
lp                      9608   0  (autoclean)
parport                40800   1  (autoclean) [parport_pc lp]
autofs                 13348   0  (autoclean) (unused)
tulip                  43712   0  (unused)
sk98lin               150688   0  (unused)
8139too                17680   1
mii                     4544   0  [8139too]
floppy                 62432   0  (autoclean)
sg                     36664   0  (autoclean)
ohci1394               29104   0  (unused)
ieee1394              247096   0  [ohci1394]
keybdev                 3136   0  (unused)
mousedev                6720   0  (unused)
hid                    23944   0  (unused)
input                   7136   0  [keybdev mousedev hid]
ehci-hcd               20944   0  (unused)
usb-uhci               27576   0  (unused)
usbcore                82688   1  [hid ehci-hcd usb-uhci]
thermal                 9432   0  (unused)
processor              12284   0  [thermal]
fan                     2936   0  (unused)
button                  4432   0  (unused)
battery                 7832   0  (unused)
asus_acpi              11248   0  (unused)
ac                      3288   0  (unused)
sata_via                3292   0  (unused)
sata_promise            9308   1
libata                 36200   0  [sata_via sata_promise]
sd_mod                 14540   2
scsi_mod              122432   4  [sg sata_via sata_promise libata sd_mod]

Please tell me if I can be of any help in any other way.

Thanks,
Alex
Comment 3 Gregory Petit 2004-04-17 04:55:14 EDT
I've the same problem with my GeForce4 MX4000 videocard. (motherboard
is also an Asus K8V) Anaconda can't find the videocard and can't probe
my monitor (fedora core 2 test 1 for i836 can detect both).

Kind regards,
Gregory
Comment 4 Gregory Petit 2004-04-17 07:36:31 EDT
I just downloaded the FC2t2 i386 cd and it detects my videocard and
monitor during install.
I hope this is useful information :-)

Gregory
Comment 5 Mike A. Harris 2004-10-12 14:46:10 EDT
Since this bugzilla report was filed, there have been several major
updates to the X Window System, which may resolve this issue.  Users
who have experienced this problem are encouraged to upgrade to the
latest version of Fedora Core, which can be obtained from:

        http://fedora.redhat.com/download

If this issue turns out to still be reproduceable in the latest
version of Fedora Core, please file a bug report in the X.Org
bugzilla located at http://bugs.freedesktop.org in the "xorg"
component.

Once you've filed your bug report to X.Org, if you paste the new
bug URL here, Red Hat will continue to track the issue in the
centralized X.Org bug tracker, and will review any bug fixes that
become available for consideration in future updates.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.