Bug 121569 - Restart of bonded network gives numerous error messages
Restart of bonded network gives numerous error messages
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 2.1
Classification: Red Hat
Component: initscripts (Show other bugs)
2.1
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bill Nottingham
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-04-23 06:03 EDT by Fredrik Backman
Modified: 2014-03-16 22:44 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-02-22 11:44:10 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
Output from various commands, logs, config-files (8.65 KB, text/plain)
2004-04-23 06:05 EDT, Fredrik Backman
no flags Details
Error message with initscripts-6.47.2-1.1 (4.63 KB, text/plain)
2004-04-26 01:42 EDT, Fredrik Backman
no flags Details
changed ifup script (8.52 KB, text/plain)
2004-06-08 15:58 EDT, Bill Nottingham
no flags Details

  None (edit)
Description Fredrik Backman 2004-04-23 06:03:41 EDT
Description of problem:
I have two interfaces eth0 and eth1, each a bcm5700 100 Mbit NIC. 
When bonding these two interfaces i get several errors 
in /var/log/messages when I either boot the server or issue 
a "service network restart". Interface bond0 works however I have not 
tried to do any failover yet. Kernel 2.4.9-e.27smp.


Version-Release number of selected component (if applicable):
initscripts-6.47.8-1


How reproducible:
Everytime


Steps to Reproduce:
1. Set up bonding between eth0 eth1 according to bonding.txt
2. Try to start or restart your network, or reboot
3. Watch your /var/log/messages
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
Comment 1 Fredrik Backman 2004-04-23 06:05:37 EDT
Created attachment 99647 [details]
Output from various commands, logs, config-files
Comment 2 Bill Nottingham 2004-04-23 15:20:25 EDT
When was the last point at which this worked, if at all?
Comment 3 Fredrik Backman 2004-04-26 01:42:27 EDT
Created attachment 99685 [details]
Error message with initscripts-6.47.2-1.1
Comment 4 Fredrik Backman 2004-04-26 03:43:10 EDT
I got almost the same errors with the older version of initscripts. 
See above attachment.
Comment 5 Fredrik Backman 2004-04-27 04:57:11 EDT
A fresh install with RH AS2.1 update 2 will produce these error 
messages
Comment 6 Fredrik Backman 2004-04-27 09:38:21 EDT
A fresh install with RH AS2.1 update 2 will produce these error 
messages
Comment 7 Bill Nottingham 2004-06-07 16:46:56 EDT
The bonding driver is unsupported at the kernel level in AS2.1; ergo,
changes will probably not be made in the initscripts in the future.
Comment 8 Bill Nottingham 2004-06-08 15:58:17 EDT
Created attachment 100976 [details]
changed ifup script

Actually, I did find a case where this can happen.

If you try the attached 'ifup' file (just put it in /sbin), does the situation
improve?
Comment 9 Bill Nottingham 2005-02-22 11:44:10 EST
These changes should be in current errata initscripts.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.