Bug 12213 - "group utmp does not exist - using root" in gnome-libs install
Summary: "group utmp does not exist - using root" in gnome-libs install
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: gnome-libs   
(Show other bugs)
Version: 7.1
Hardware: i386 Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Jonathan Blandford
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2000-06-13 17:59 UTC by Telsa Gwynne
Modified: 2013-04-02 04:13 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-06-22 04:08:57 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Telsa Gwynne 2000-06-13 17:59:34 UTC
I have absolutely no idea how big, small or non a problem this is,
but from /tmp/install.log after an install of Winston: 

...
Installing gnome-libs.
group utmp does not exist - using root
...

No clue what this is about. Sorry.

Comment 1 Jeremy Katz 2000-06-14 01:36:13 UTC
/usr/sbin/gnome-pty-helper is sgid utmp on a RH 6.2 install which gives it
permissions to write to the utmp file.  Not having a group utmp makes it
impossible for GNOME based programs which use gnome-pty-helper (eg
gnome-terminal) to update utmp information as to the user login.

Comment 2 Bill Nottingham 2000-06-14 16:04:38 UTC
Basically, the package needs to prereq whichever package creates
the group (either utempter or initscripts, IIRC.)

Comment 3 Jeremy Katz 2000-06-22 04:08:55 UTC
Not seeing this error on beta2, although the package doesn't prereq utempter
(which does create the group).

Comment 4 Jeremy Katz 2000-07-14 04:21:29 UTC
also not seeing this in beta3, so closing the bug


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.