Bug 122935 - kernel: codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
kernel: codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
Status: CLOSED NEXTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
2
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Dave Jones
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-05-10 11:59 EDT by Thomas Antony
Modified: 2015-01-04 17:05 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-04-16 02:03:56 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Thomas Antony 2004-05-10 11:59:58 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv:1.6)
Gecko/20040506

Description of problem:
When i login with gdm I get this error messages in /var/log/messages.

kernel: codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
last message repeated 3 times
modprobe: FATAL: Error running install command for sound_slot_1
modprobe: FATAL: Error running install command for sound_slot_1

I do not know whether sound is working properly, because on the
machine i noticed the messages is just for testing purposes for me and
has no boxes or a headset pluges in. On previous kernel i also noticed
these lines. I use Gnome and did not try KDE yet.
The Motherboard is a ASUS K8V SE Deluxe with VIA K8T800 Chipset.
lspci says:
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8385 [K8T800 AGP] Host
Bridge (rev 01)
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc.
VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.5-1.358

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. boot
2. graphical login
    

Additional info:
Comment 1 Thomas Antony 2004-05-10 12:59:03 EDT
I bootet to init 3 an did a "modprobe sound-card-0" when no sound
module was loaded. The result is
kernel: codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
kernel: codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
kernel: codec_read: codec 0 is not valid [0xfe0000]
Comment 2 Dave Jones 2004-12-08 01:38:18 EST
still a problem with the 2.6.9 update ?
Comment 3 Dave Jones 2005-04-16 02:03:56 EDT
Fedora Core 2 has now reached end of life, and no further updates will be
provided by Red Hat.  The Fedora legacy project will be producing further kernel
updates for security problems only.

If this bug has not been fixed in the latest Fedora Core 2 update kernel, please
try to reproduce it under Fedora Core 3, and reopen if necessary, changing the
product version accordingly.

Thank you.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.