Bug 1249887 - Remove browse extension
Remove browse extension
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Bugzilla
Classification: Community
Component: Bugzilla General (Show other bugs)
4.4
Unspecified Unspecified
medium Severity medium (vote)
: ---
: ---
Assigned To: Jeff Fearn
Rony Gong
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-08-03 23:39 EDT by Jeff Fearn
Modified: 2015-09-21 02:37 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version: 4.4.9039
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-09-20 19:28:37 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Jeff Fearn 2015-08-03 23:39:11 EDT
Description of problem:
This extension is old, poorly maintained and unused. It should be disabled and purged.
Comment 1 Jason McDonald 2015-08-04 00:32:08 EDT
We need to check the access logs first to make sure that it really is unused (or rarely used).  If so, I have no objections to removing it.
Comment 2 Jason McDonald 2015-08-05 03:07:42 EDT
Analysis of Apache access logs for the period 1 October 2014 to 31 March 2015 shows a total of 17326 hits for browse.html.  The hits came from 5923 unique IP addresses.  4097 of those users had only 1 or 2 hits, suggesting that a lot of users visit this page once to try it out and don't find it sufficiently useful to return.

Only 30 users averaged more than one visit per week, and the top three users had approximately 400 hits each.  Two of the top three users appear to be automated.
Comment 3 Jeff Fearn 2015-08-10 23:34:44 EDT
Just type "product:$prodname" in to the search at the top of every BZ page. e.g. to view the Bugzilla list "product:bugzilla"
Comment 4 Rony Gong 2015-08-14 04:46:04 EDT
Tested on 
QA environment(bzweb01-qe) with version(4.4.9039-1, DB: mysql)
QA environment(bzperfweb01.app.qa) with version(4.4.9039-1, DB: psql )
Result: Pass
Can't view the 'Browse' link neither in top bar nor bottom bar.
QE will do full function test to verify this bug more.
Comment 5 Matt Tyson 2015-09-20 19:28:37 EDT
This change is now live. If there are any issues, do not reopen this bug.
Instead, you should create a new bug and reference this bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.