Bug 1253046 - GA undercloud cloud installation fails
GA undercloud cloud installation fails
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Red Hat OpenStack
Classification: Red Hat
Component: rhosp-director (Show other bugs)
7.0 (Kilo)
Unspecified Unspecified
unspecified Severity unspecified
: y2
: 7.0 (Kilo)
Assigned To: Giulio Fidente
yeylon@redhat.com
: ZStream
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-08-12 15:46 EDT by bigswitch
Modified: 2016-04-18 02:51 EDT (History)
10 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-08-26 12:56:43 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
undercloud.conf (5.15 KB, text/plain)
2015-08-12 15:46 EDT, bigswitch
no flags Details

  None (edit)
Description bigswitch 2015-08-12 15:46:31 EDT
Created attachment 1062201 [details]
undercloud.conf

Description of problem:
We are following https://access.redhat.com/documentation/en-US/Red_Hat_Enterprise_Linux_OpenStack_Platform/7/html/Director_Installation_and_Usage/chap-Introduction.html to install undercloud and overcloud with RHOSP7 GA bits.

However we ran into following error. The undercloud.conf is attached.

2015-08-12 11:17:16 - requests.packages.urllib3.connectionpool - INFO - Starting new HTTP connection (1): 192.168.1.1
2015-08-12 11:17:16 - requests.packages.urllib3.connectionpool - INFO - Starting new HTTP connection (1): 192.168.1.1
2015-08-12 11:17:16 - requests.packages.urllib3.connectionpool - INFO - Starting new HTTP connection (1): 192.168.1.1
2015-08-12 11:17:16 - requests.packages.urllib3.connectionpool - INFO - Starting new HTTP connection (1): 192.168.1.1
2015-08-12 11:17:16 - requests.packages.urllib3.connectionpool - INFO - Starting new HTTP connection (1): 192.168.1.1
Warning: Permanently added '192.168.1.1' (ECDSA) to the list of known hosts.
The following cert files already exist, use --rebuild to remove the existing files before regenerating:
                                                                                                       /etc/keystone/ssl/certs/ca.pem already exists
                                                                                                                                                    /etc/keystone/ssl/private/signing_key.pem already exists
                        /etc/keystone/ssl/certs/signing_cert.pem already exists
                                                                               Connection to 192.168.1.1 closed.
PKI initialization in init-keystone is deprecated and will be removed.
+ openstack role show ResellerAdmin
WARNING: keystoneclient.auth.identity.generic.base Discovering versions from the identity service failed when creating the password plugin. Attempting to determine version from URL.
ERROR: openstack Unable to establish connection to https://192.168.1.2:13000/v2.0/tokens
+ openstack role create ResellerAdmin
WARNING: keystoneclient.auth.identity.generic.base Discovering versions from the identity service failed when creating the password plugin. Attempting to determine version from URL.
ERROR: openstack Unable to establish connection to https://192.168.1.2:13000/v2.0/tokens
[2015-08-12 11:17:18,223] (os-refresh-config) [ERROR] during post-configure phase. [Command '['dib-run-parts', '/usr/libexec/os-refresh-config/post-configure.d']' returned non-zero exit status 1]

[2015-08-12 11:17:18,223] (os-refresh-config) [ERROR] Aborting...
Traceback (most recent call last):
  File "<string>", line 1, in <module>
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/instack_undercloud/undercloud.py", line 526, in install
    _run_orc(instack_env)
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/instack_undercloud/undercloud.py", line 461, in _run_orc
    _run_live_command(args, instack_env, 'os-refresh-config')
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/instack_undercloud/undercloud.py", line 297, in _run_live_command
    raise RuntimeError('%s failed. See log for details.', name)
RuntimeError: ('%s failed. See log for details.', 'os-refresh-config')
ERROR: openstack Command 'instack-install-undercloud' returned non-zero exit status 1


[stack@manager ~]$ ping 192.168.1.2
PING 192.168.1.2 (192.168.1.2) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.027 ms
64 bytes from 192.168.1.2: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.047 ms
^C
--- 192.168.1.2 ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 received, 0% packet loss, time 999ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.027/0.037/0.047/0.010 ms




Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

Actual results:


Expected results:


Additional info:
Comment 6 James Slagle 2015-08-18 14:52:55 EDT
Can you check /var/log/audit/audit.log on the undercloud for any related AVC's? I'm thinking the issue might be that the certificate is under /home/stack and haproxy can't read that directory. You might try putting the cert under /etc/haproxy.
Comment 7 bigswitch 2015-08-18 16:25:28 EDT
That setup was gone. We'll provide the audit log as soon as we run into this problem again.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.