Bug 1254294 - rhev deployment hangs when changing the datacenter/cluster name
rhev deployment hangs when changing the datacenter/cluster name
Status: VERIFIED
Product: Red Hat Quickstart Cloud Installer
Classification: Red Hat
Component: Installation - RHEV (Show other bugs)
1.0
Unspecified Unspecified
unspecified Severity high
: beta
: 1.0
Assigned To: Jason Montleon
Dan Macpherson
: Triaged
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-08-17 12:04 EDT by Dave Johnson
Modified: 2016-04-29 12:23 EDT (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed:
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Dave Johnson 2015-08-17 12:04:22 EDT
Description of problem:
===============================
change the dc/cluster name and the deploy rhev task hangs


Version-Release number of selected component (if applicable):
=============================================================
beta candidate


How reproducible:
=====================


Steps to Reproduce:
====================
1.   deploy beta candidate iso
2.   install sat
3.   discover hosts
4.   deploy rhev with different dc/cluster name


Actual results:
================
task hangs, it says suspended but the overall job status stays in running

Actions::Fusor::Deployment::Rhev::WaitForDataCenter (suspended) [ 81115.20s / 4802.96s


Expected results:
================
custom named dc/cluster created and used


Additional info:
Comment 1 Jason Montleon 2015-08-21 11:15:43 EDT
Believe we just need to specify dc_name here like so:
{ :name => "dc_name", :value => deployment.rhev_database_name },

Doing some testing and will submit a PR if that corrects it.
Comment 3 Jason Montleon 2015-08-21 18:13:15 EDT
https://github.com/fusor/fusor/pull/322
Comment 4 Tzach Shefi 2015-08-23 06:09:54 EDT
This exact same problem hit my deployment last week. 
Deployment had successfully deployed  rhev on hosts, then I had deleted both hosts, and redeployed rhev this time I'd changed default DC name only to have it fail at 95% WaitForDataCenter. 
Media ID 1439475247.560921 , 13 Aug 2015.
While debugging came across this bz. 

I've now downloaded latest rhci iso Aug 21, manually added line from Jason's comment#3, as it's not included yet. 

Will try to build a new deployment including DC change and report back.
Comment 5 John Matthews 2015-08-26 10:53:10 EDT
Need this fix for deploying CFME with the updated data center name change

https://github.com/fusor/fusor/pull/330
Comment 7 Dave Johnson 2015-09-01 14:55:47 EDT
good 2 go with 0829

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.