Bug 125468 - esound doesn't find adequate device
esound doesn't find adequate device
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: esound (Show other bugs)
2
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: John (J5) Palmieri
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-06-07 15:12 EDT by Quereller
Modified: 2013-03-13 00:46 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-08-26 16:10:44 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
strace from esd (19.63 KB, text/plain)
2004-06-07 15:12 EDT, Quereller
no flags Details
ltrace of esd (3.88 KB, text/plain)
2004-06-07 15:13 EDT, Quereller
no flags Details

  None (edit)
Description Quereller 2004-06-07 15:12:02 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040510

Description of problem:
If I try to start esd I get this message:

[user@computer user]$ esd
Audio device open for 44.1Khz, stereo, 16bit failed
Trying 44.1Khz, 8bit stereo.
Audio device open for 44.1Khz, stereo, 8bit failed
Trying 48Khz, 16bit stereo.
Audio device open for 48Khz, stereo,16bit failed
Trying 22.05Khz, 8bit stereo.
Audio device open for 22.05Khz, stereo, 8bit failed
Trying 44.1Khz, 16bit mono.
Audio device open for 44.1Khz, mono, 8bit failed
Trying 22.05Khz, 8bit mono.
Audio device open for 22.05Khz, mono, 8bit failed
Trying 11.025Khz, 8bit stereo.
Audio device open for 11.025Khz, stereo, 8bit failed
Trying 11.025Khz, 8bit mono.
Audio device open for 11.025Khz, mono, 8bit failed
Trying 8.192Khz, 8bit mono.
Audio device open for 8.192Khz, mono, 8bit failed
Trying 8Khz, 8bit mono.
Sound device inadequate for Esound. Fatal.


Version-Release number of selected component (if applicable):
esound-0.2.34-2

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Buy a Terratec Aureon Space 7.1
2. Configure soundcard with system-config-soundcard
3. Try to start esd
    

Actual Results:  esd fails to start

Expected Results:  esd starts

Additional info:

I cann't get also no sound from gnome-cd but Rhytmox or xmms works.

Soundcart: Terratec Aureon Space 7.1 (envy24ht)
Driver: snd-ice1724
System: Dual Opteron (Tyan Tiger K8W)
Distribution: FC2 x86_64 and FC2 i386

lsmod:
snd_pcm_oss            45988  0
snd_mixer_oss          18432  3 snd_pcm_oss
snd_ice1724            34892  3
snd_ice17xx_ak4xxx      7040  1 snd_ice1724
snd_ac97_codec         54916  1 snd_ice1724
snd_pcm                76676  2 snd_pcm_oss,snd_ice1724
snd_page_alloc         12036  1 snd_pcm
snd_timer              22404  1 snd_pcm
snd_ak4xxx_adda         8832  2 snd_ice1724,snd_ice17xx_ak4xxx
snd_mpu401_uart         9088  1 snd_ice1724
snd_rawmidi            21792  1 snd_mpu401_uart
snd_seq_device         10120  1 snd_rawmidi
snd                    44132  12
snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_ice1724,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer,snd_ak4xxx_adda,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_seq_device
soundcore              10336  3 snd
Comment 1 Quereller 2004-06-07 15:12:57 EDT
Created attachment 100937 [details]
strace from esd
Comment 2 Quereller 2004-06-07 15:13:29 EDT
Created attachment 100938 [details]
ltrace of esd
Comment 3 John (J5) Palmieri 2004-08-25 14:24:27 EDT
Please test with updated e-sound in rawhide and report back.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.