Bug 1267146 - T440s freezes after putting into or getting from dock station
T440s freezes after putting into or getting from dock station
Status: CLOSED ERRATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
23
Unspecified Unspecified
unspecified Severity unspecified
: ---
: ---
Assigned To: Kernel Maintainer List
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-09-29 02:48 EDT by Honza Horak
Modified: 2015-10-07 08:24 EDT (History)
9 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2015-10-07 08:24:31 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
journalctl output of the boot when laptop was put into dock station and froze (32.75 KB, text/plain)
2015-09-29 02:49 EDT, Honza Horak
no flags Details

  None (edit)
Description Honza Horak 2015-09-29 02:48:13 EDT
Description of problem:
T440s freezes after putting into or getting from dock station. It also freezes when it is in the dock station from beginning, somewhere when login screen should appear.

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-4.2.1-300.fc23.x86_64
gnome-session-3.18.0-1.fc23.x86_64

How reproducible:
every-time

Steps to Reproduce:
1. boot into F23
2. put laptop into dock station

Actual results:
laptop freezes with black screen or (sometimes) last screen

Expected results:
no freeze

Additional info:
will attach log from journalctl
It include suspiciously a lot of messages:
[drm:intel_dp_start_link_train [i915]] *ERROR* too many voltage retries, give up
Comment 1 Honza Horak 2015-09-29 02:49 EDT
Created attachment 1078168 [details]
journalctl output of the boot when laptop was put into dock station and froze
Comment 2 Honza Horak 2015-09-29 03:00:47 EDT
I've tried it with kernel-4.3.0-0.rc2.git1.1.fc24.x86_64 and at least putting into docking station works fine. (I'll let know whether other problematic actions are problem, but expecting they aren't)
Comment 3 Justin M. Forbes 2015-09-30 10:49:47 EDT
I believe this has been fixed with kernel 4.2.2-300. Would you mind testing and letting me know?
Comment 4 Honza Horak 2015-10-07 06:18:08 EDT
Yes, it works now. Thanks.
Comment 5 Josh Boyer 2015-10-07 08:24:31 EDT
Thank you.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.